Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Mart 2023

Hukukçu Ersan Şen, İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı mı oluyor?

Habertürk programında şartlar oluşursa Cumhurbaşkanı Adayı olacağını açıklayan hukukçu Ersan Şen, Twitter’da kısa zamanda trend topic oldu ve daha sonra 80 bin rakamlarını gördü. Programın ilerleyen saatlerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, aday olacağını beyan eden Şen ile telefon konuşması yaptı.  

Ersan Şen, “Sayın Akşener telefonda bana: “Bunda ciddi misiniz?” dedi. Bende “Evet ciddiyim” dedim. Akşener: “O zaman gelin görüşelim” dedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi.

ŞEN, ÖZETLE KENDİNİ ANLATTI

Ersan Şen, “Eğitmen Hakkı’nın torunu, polis Ziya’nın evladıyım. Bu ülkenin, bu devletin sağladığı imkanlarla ortaokul, lise okudum. Ağzımda altın kaşıkla doğmadım. Bayrakta hiçbir zaman inmedi. Öyle büyüdük, yürüdük. Bize verileni biz de fazlasıyla vermek zorundayız. Bu her zaman böyle olmalıdır. Bu sadece benim için değil, bütün milletin evlatları için öyledir. Bu ülkenin ve bu milletin verdikleriyle geldik. Sümerbank’tan bizi giydirdi, cebimize harçlığımızı koydu. Cumhuriyetin evlatlarıyız. Nevşehir Avanos çavuş kasabasından çıktık, buralardayız” dedi.

Şen, Demokrasi, hukuk, liyakat, özgürlük, daha iyi yaşam vadettiğini sözlerine ekledi.

selyus