Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz can, onlar mal derdinde”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün muhalefette deprem etkisi yapan İYİ Parti Lideri Akşener’in 6’lı masadan kalkmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, “Biz can, onlar mal derdinde. Böyle olacağını aylar öncesinden söylemiştik. Onlar ne yaparsa yapsın, biz kendi yol haritamıza bakıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masa ile ilgili yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Onlar ne yaparsa yapsın biz yolumuza devam edeceğiz. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı’daki konutundan Vahdettin Köşkü’ne giderken yolda gazetecilerin sorularını cevapladı.

“ONLAR NE YAPARSA YAPSIN BİZ HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK”

6’lı masadaki gelişmelerle ilgili ilk kez açıklama yapan Erdoğan, “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der ne yapar, nasıl adım atar, böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

“BİZ CAN DERDİNDEYİZ ONLAR MAL DERDİNDE”

Muhalefetin deprem gündeminde bu konuları konuşmasına tepki gösteren Erdoğan, “Onlar eteğindeki taşları döküyorlar. Onların döktüğü taşları bizim toplamak gibi bir niyetimiz yok. Bunun böyle olacağını aylar öncesinde zaten söylemiştik. Oturdular, konuştular, dağılırlar demiştim. Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Türkiye’de deprem olayı var, felaketlerin felaketi var. Biz bir yılın içerisinde inşallah bu enkazı kaldırıp bir an önce dışarda kalan vatandaşımızı tekrar konutlara yerleştirelim istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus