İBB AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, “Devletimizin soysuzlara karşı yürüttüğü soylu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Ocak ayı olağan toplantılarının 1. oturumu Yenikapı Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Toplantıda terör örgütü ile bağlantılı çalışan iddiaları tartışma konusu oldu. AK Parti terör örgütü ile iltisaklı olduğu iddia edilen Sevtap Ayman’ın istifasını meclis gündemine taşıdı.

Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de 557 terör örgütleriyle ilintili çalışan olduğu” açıklaması tartışıldı.

Karşılıklı tartışmaların ardından konuyla ilgili söz alan ve CHP grubunun eleştiren İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ise söz alarak “PKK Terör Örgütü adına faaliyet yapan şahıslarla ile irtibatlı olduğu, örgüt adına Haber yapan Jin Haber Ajansı içerisinde faaliyet gösterdiği ve 2011-2012 yıllarında terör örgütünün sözde üst düzey mensuplarının eylem talimatlarını almak üzere Kandil’e bizzat giderek talimatlar aldığı tespit edilmiştir. Tarık Bey’e soruyorum, bu devletin güvenlik makamları adliyedeki savcının iddianamesindeki bu ifadelerle böyle bir hanımefendiyi kendi ofisinde sekreter olarak çalıştırır mı? Ben size 1 ay önce soruşturma açmanızı talep etmiştim. Siz kamu güvenliği adına gerekeni yapsaydınız bugün o hanımefendi can güvenliğinden bahsetmezdi” şeklinde konuştu.
Terörle iltisak konusuna bakış açısında Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı arasında ciddi farklılıklar olduğunu söyleyen Türkyılmaz, “Biz Cumhur ittifak olarak ülkemizi bölmek isteyenlere karşı bu soysuzlara karşı devletimizin yürüttüğü soylu mücadelenin arkasındayız. Çünkü bizler şu an inanıyoruz İBB tabelasının üzerine onur ve gururla alkışlarla astığındı o T.C. ifadesi sadece o tabelada anlam ifade etmiyor. Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne inanacaksınız, hem de bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’ne kastedenlerle, bu ülkeyi bölmek isteyenlerle birlikte yürümek konusunda sesiniz soluğunuz çıkmayacak. Bizlerin terörist dediği isimlere siz piknikçi diyorsunuz mesela. Diyarbakır’da hendek kazılırken ‘barikat kuran arkadaşlar’ diyordu genel başkanınız. İstiklal marşı okunurken dudağını bile kıpırdatmazken bunlara laf etmediniz ama milletvekiliniz sözde PKK marşı söylenirken ayağa kalkıp hazırolda durdu. Bizim teröre bakışımızdaki bu farklılık terörle iltisak konusunda kendini göstermiştir. Yakında millet gereğin yapacaktır. Milletin sillesi size 2023’te haddini bildirecek arkadaşlar” diye konuşu.
İBB AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş ise, ‘Açıkça söyleyin biz HDP ile gizli ittifakız, dolayısıyla onların önerdiği insanları alacağız’. Bu ülkede bir tane büyükelçi öldürüldü, cumhuriyet savcısı makamında öldürüldü. Bu ülkede Türkiye’nin otomotivi için çalışan bir iş adamı korunaklı plazada öldürüldü. Bu güvenlik araştırmalar yapılmadığı için öldürüldü. Masumiyet karinesi. Siz bu terörle irtibatlı kişilere belediyenin stratejik yerlerinde görev veriyorsunuz. İstanbul’da yaşayanlar güvenliğinden endişe etmekte haklı mıdır değil midir. İçişleri bakanlığı bir inceleme yapıyor. Sizin ona destek vermeniz lazım, teşekkür etmeniz lazım. Siz ne yapıyorsunuz. İstanbul size bırakılmayacak kadar önemli bir şehirdir” dedi.

selyus