Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 26 Şubat 2022

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “39 ilçeye siyasi ayrımsız hizmet etmenin keyfini yaşıyorum”

Üsküdar ilçesindeki kurum projelerini yerinde inceleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “39 ilçeye, siyasi ayrım yapmaksızın hizmet etmenin de keyfini yaşadığımı belirtmek istiyorum” dedi. İmamoğlu’na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin Üsküdar’daki projelerini yerinde inceledi. İmamoğlu, sırasıyla; restorasyonunu İBB Miras ekiplerinin yaptığı Selamiali Mahallesi’ndeki Köstendilli Ali Efendi Türbesi’ne, Mimar Sinan Mahallesi’ndeki “Hakimiyeti Milliye Çarşısı ve Zeminaltı Otopark İnşaatı”na, Beylerbeyi Mahallesi’ndeki “İSKİ İstavroz Tüneli Şantiyesi”ne, Çengelköy Mahallesi’ndeki “Çok Fonksiyonlu Hizmet Binası”na ve Küçüksu Mahallesi’ndeki “Kapalı Spor Salonu Tamamlama İnşaatı”na ziyaretler gerçekleştirdi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de Mimar Sinan Mahallesi’ndeki inceleme gezisinde İmamoğlu’na eşlik etti.

İmamoğlu, değerlendirme konuşmasını, “Açıkçası temelde baktığımız şey, geçmişe dair birtakım problemleri çözmek, yeni projelerin yapımını hayata geçirmek, altyapıya çok önem vermek ama üst yapıda da gerçek ihtiyacı ortaya koyan ve bu konuda, başta oradaki bütün vatandaşların taleplerini toplamak, bütün siyasi paydaşların, Meclis’in takdirini ve onların bir nevi düşüncelerini ortaya koymalarını sağlamak ve ardından da idari olarak en optimum kararı vermek. Bunların hepsi aşama aşama, kademe kademe akılcı bir projecilik süreci. Bundan sonra İstanbul’un hizmet anlayışı da böyle olmalı. Yoksa tek başına bir ihale yapmak, bazen yazışması olmadan, bazen kurumlar arası anlaşması, uzlaşması olmadan süreçlerin başlamaları, gerçekten kurumların başını ağrıtan, rahatsız eden bir duruş. Bu düzenlemeyi yapmış olmanın da açıkçası huzurunu ve keyfini yaşıyoruz bütün arkadaşlarımla. Aynı anda şunu da ifade etmek isterim ki; 39 ilçeye, siyasi ayrım yapmaksızın hizmet etmenin de keyfini yaşadığımı burada belirtmek istiyorum. Üsküdar’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” sözleriyle tamamladı.

selyus