Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Ocak 2024

İBB sahnesinde terör tiyatrosu

Türkiye şehitlerine ağlarken, HDP/DEM’li vekiller İBB’nin tahsis ettiği tiyatro sahnesinde teröristbaşı Öcalan propagandası yaptı.
Şehitler nedeniyle tüm etkinliklerini iptal eden İBB, DEM’e yol verdi. İBB’nin Gazhane’sinde toplanan DEM’li vekiller teröristbaşı propagandası yaptı, “Bu ülkeye barışı Öcalan getirebilir” dedi.
İBB Kültür Dairesi Başkanlığı sosyal medya hesabından Pençe-Kilit bölgesindeki hain terör saldırısı sonucu askerlerimizin şehit olmasının ardından 13-14 Ocak’ta tüm etkinlikleri iptal ettiğini duyurdu. Ancak, İBB’ye ait Müze Gazhane’de terör propagandasının yapıldığı bir etkinlik gerçekleştirildi. “Mor Dayanışma” adı altındaki organizasyona HDP/DEM Mersin Milletvekili Perihan Koca ve Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ile birlikte, Mor Dayanışma, Kampüs Cadıları, Kadınlar Birlikte Güçlü, Özgür Kadın Hareketi (TJA) katıldı. Pençe Kilit’te şehit verdiğimiz gün Adalet Kaya, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi. Kaya, “Abdullah Öcalan’ın üzerinde 25 yıldır tecrit var. Düşünün bir adam var hapishanesi kurulmuş ve bir kişiye göre oluşturulmuş bu hukuk sistemine uymuyor. Hak ihlalleriyle dolu” dedi.
‘HER GÜN CENAZE GELİYOR’
Kaya, “Ortadoğu ülkelerinin barış içerisinde yaşamasıyla doğrudan bağlantısı var. Bu coğrafyaya barışı getirecek en önemli aktör Abdullah Öcalan’dır” diye konuştu. Türkiye şehitlerine ağlarken, Kaya, şehit cenazeleri için “her gün asker cenazeleri geliyor” diyerek bahsetti. Etkinliğin katılımcılarından Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA), bir çok açıklamasında Öcalan’ın serbest bırakılmasını talep ettiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu anlaşması Lozan’ı soykırımla bağdaştırdığı ortaya çıktı.


CHP İLE TECRİDİ KONUŞTUK
Terör örgütü PKK’nın kanalına konuşan DEM Parti’nin Eş Genel Başkan yardımcısı Tayip Temel, 11 Ocak’ta gerçekleşen DEM Parti-CHP görüşmesindeki asıl gündemin terörist başı Abdullah Öcalan olduğunu söyledi. Yerel seçimlere yönelik ittifakın görüşme başlıklarından yalnızca biri olduğunu belirten Temel şunları anlattı: “CHP ile görüşme aslında bir iade-i ziyaretti. Biliyorsunuz Genel Başkanları Özgür Özel, partimizi ziyaret etmişti. Biz de bu çerçevede bir ziyaret gerçekleştirdik. Bugün şüphesiz, Kürt sorunu, Kürt sorununa yönelik CHP’nin ve genel olarak muhalefetin yaklaşımı, tecride ve tecridin aslında çözüm önündeki engelleyici rolüne dair tartışmalar yürütüldü. Bizim gündemimizde bu vardı. Kayyum siyaseti buna bağlı olarak hukuk dışı uygulamalar, Can Atalay durumu ve içeride olan yüzlerce arkadaşımızın durumunu esas olarak siyasi gündem çerçevesinde yürütüldü. Seçim başlığı ise bu konulardan sadece biriydi.”
İBB’DEN AÇIK DESTEK
“Mor Dayanışma” adı altındaki organizasyona HDP/DEM Mersin Milletvekili Perihan Koca ve Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya katıldı.
Gazhane’nin açılışını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 9 Temmuz 2021’de yapmıştı. Kaynak: aksam.com.tr

selyus