Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 10 Mayıs 2019

İBB’den Atatürk posteri açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasındaki asılı olan Mustafa Kemal posterinin kaldırıldığı iftirası üzerine yetkililer bir açıklama gereği duydu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, art niyetliler tarafından atılan iftiradan dolayı bir açıklama yapma gereği duydu. İşte o açıklamanın detayları;

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makam odasındaki Atatürk Portresi’nin bulunduğu yerden kaldırıldığı yönündeki bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve iddialara ilişkin yapılan incelemede; Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Kubilay Bayrak ve Başkan Danışmanı Murat Ongun’un özel asistanı Burcu Ciner tarafından 07 Mayıs 2019 tarihinde Başkanlık makamındaki özel eşyalarla birlikte Atatürk Portresi de “şahsa özel” olduğu gerekçesiyle alınmıştır. Aynı yere aynı gün yeni bir Atatürk Portresi konulmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetinin asılsız haberlere konu edilmesini esefle kınıyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur.”

selyus