Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mayıs 2019

Başkan Erdoğan, “Dokunulmazlığının kalkmasını iste o zaman bu ifadeleri kullanabilecek misin?”

YSK Üyesi hakimleri hedef gösterdiği için Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Başkan Erdoğan, “Böylesine aleni bir suçu pervasızca işleyen bir zihniyetin seçimlerde ne yollara başvurduğunu kim bilebilir? Sen dokunulmazlığına mı sığınıyorsun, dokunulmazlığın var diye mi YSK’nın üyelerine bu denli hakaret ediyorsun? Senin yapman gereken bir şey var, dokunulmazlığının kalkmasını iste o zaman bu ifadeleri kullanabilecek misin?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası tarafından ATO Congresium’da düzenlenen “Ankara’nın Enleri” ödül töreni ve iftar programına katılarak bir konuşma yaptı.

“ŞAYET SEÇİMİ 31 MART’TA KAZANDIĞINIZA İNANIYORSANIZ, 23 HAZİRAN’DA DA KAZANABİLİRSİNİZ”

Yüksek Seçim Kurulu’nun kararına, demokrasiye ve hukuka inanan, kendine güvenen herkesin saygı göstermesi gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Erdoğan, şöyle konuştu: “Şayet seçimi 31 Mart’ta kazandığınıza inanıyorsanız, 23 Haziran’da da kazanabilirsiniz. Seçimin yenilenmesi kararına bu derece şiddetle karşı çıkanların kendilerinin de 31 Mart’taki sonuçla ilgili şüpheleri olduğunu anlıyoruz. Asıl vahimi ise CHP’nin başındaki zatın bu karar karşısında ortaya koyduğu tavır ve üsluptur.  Bu kişi, partisinin grup toplantısında eşi benzeri görülmemiş bir skandala imza atmıştır. Yüksek Seçim Kurulu’nda seçimin yenilenmesi yönünde oy kullanan üyeleri teker teker ismen okuyan Kılıçdaroğlu, bunları partililerine yuhalatmış ve açıkça hedef göstermiştir. Böylesine aleni bir suçu pervasızca işleyen bir zihniyetin seçimlerde ne yollara başvurduğunu kim bilebilir? Sen dokunulmazlığına mı sığınıyorsun, dokunulmazlığın var diye mi YSK’nın üyelerine bu denli hakaret ediyorsun? Senin yapman gereken bir şey var, dokunulmazlığının kalkmasını iste o zaman bu ifadeleri kullanabilecek misin? Hayatı yalan, iftira, tehdit üzerine kurulu böyle bir siyasetçinin bizatihi kendisi Türk demokrasisinin en büyük sorunu haline gelmiştir” diye konuştu.

“HAYATI YALAN, İFTİRA, TEHDİT, HAKARET ÜZERİNE KURULU BÖYLE BİR SİYASETÇİNİN BİZATİHİ KENDİSİ”

Başkan Erdoğan, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığına güvenerek Yüksek Seçim Kurulu’nun üyelerine hakarete varan ifadeler kullandığını belirterek, “Hayatı yalan, iftira, tehdit, hakaret üzerine kurulu böyle bir siyasetçinin bizatihi kendisi, Türk demokrasisinin en büyük sorunu hâline gelmiştir. Bir yandan ‘hak, hukuk, adalet’ sloganı atarken, diğer milletin hakkını ve hukukunu korumak, adaleti sağlamak için alınan bir karara böylesine bayağı bir şekilde saldırmak, faşizmin en sefil hâlidir” şeklinde konuştu.

HAKİMLERİ HEDEF GÖSTERDİ

CHP’nin tarihinden sandık yolsuzluğu ve hırsızlığına dair örnekler veren Başkan Erdoğan, “31 Mart seçimleri CHP yönetiminin sandıktaki son sabıkasıdır” ifadesini kullandı.

Demokrasilerde hâkimlerin kararlarını eleştirilebileceğini, kendilerinin de geçmişte pek çok yargı kararını tenkit ettiklerini belirterek, “Hâkimlerin kararlarına katılmamak, eleştirmek başka bir şeydir, can güvenliklerini tehlikeye atacak şekilde hâkimlerin şahıslarına hakaret etmek, onları hedef göstermek, çete suçlaması yapmak başka şeydir” sözlerine yer verdi.

selyus