İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Medya A.Ş., Kültür A.Ş. ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı iddia edilen, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında 9 şüphelinin ‘çıkar amaçlı suç örgütü yönetme’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘kamu kurumu zararına dolandırıcılık’ ile ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçlarının şüphelisi İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatlı olarak örgütün sosyal medya yapılanmasında yer aldıkları öne sürüldü.
Soruşturma çerçevesinde Medya A.Ş., Kültür A.Ş. ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı iddia edilen, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 35 şüpheli daha tespit edildi. Güney’in de arasında bulunduğu toplam 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında Beyoğlu Belediye Başkanı Güney ve 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Benzer Haberler
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hiçbir ayrım yapmadan şehrine hizmet edenin yanında, şehrini yağmalayanın karşısında olacağız”
-
AK Parti Üsküdar’dan anlamlı ziyaretler
-
Terörsüz Türkiye sürecinde hangi aşamadayız? Ömer Çelik’ten açıklama
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yeni Türkiye’yi herkes kabullenecek”
-
Başkan Özdemir, “İstanbul’un sahipsiz olmadığını İstanbullulara hizmet ederek göstermeye devam edeceğiz”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Suçu geçim kapısı haline getirmiş hiçbir alçağa kaptıracak tek bir gencimiz yoktur”
-
MGK Bildirisi: “Türkiye, Gazze’de istikrarın teminatı olacak mekanizmalarda sorumluluk üstlenmeye hazır”
-
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Taviz ve pazarlık söz konusu değildir”
-
AK Parti Üsküdar İlçe Danışma Meclisi, yoğun katılımla gerçekleşti
-
AK Parti Gençlik Kolları’ndan anlamlı etkinlik: “81 Hayal Bir Türkiye”
-
“350 bin” sosyal medyada gündem oldu
-
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan evlenecek çiftlere müjde


