İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Medya A.Ş., Kültür A.Ş. ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı iddia edilen, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ve Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yolsuzluk iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.
Soruşturma kapsamında 9 şüphelinin ‘çıkar amaçlı suç örgütü yönetme’, ‘irtikap’, ‘rüşvet’, ‘kamu kurumu zararına dolandırıcılık’ ile ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme’ suçlarının şüphelisi İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun ve firari şüpheli Emrah Bağdatlı ile irtibatlı olarak örgütün sosyal medya yapılanmasında yer aldıkları öne sürüldü.
Soruşturma çerçevesinde Medya A.Ş., Kültür A.Ş. ile İBB bünyesinde birçok dolandırıcılık eylemine karıştığı iddia edilen, aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu 35 şüpheli daha tespit edildi. Güney’in de arasında bulunduğu toplam 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında Beyoğlu Belediye Başkanı Güney ve 43 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Benzer Haberler
-
AK Parti Milletvekilleri Üsküdar’da mahallelere çıkarma yaptı
-
Kürşad Zorlu: “2028’de önce Cumhurbaşkanımızı yeniden Cumhurbaşkanı seçeceğiz, ardından da İstanbul’umuzu yeniden alacağız”
-
Burak Çifci, “Birlik ve beraberliğimizin temelinde Cumhurbaşkanımıza bağlılık var”
-
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir’den Üsküdar’da dolu dolu bir gün
-
Aslı Baykal, ‘CHP’de soytarılıklar yaşanıyor’
-
İl Başkanı Abdullah Özdemir: “Özgür Özel yalanı utanmadan söylüyor!”
-
İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, TBMM Anayasa Komisyonu Üyeliğine seçildi
-
Bakan Kurum: “Tek bir tuğla bile koymadınız, bari gölge etmeyin”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bölgemizde terörün devri tamamen kapanmıştır”
-
AK Parti İstanbul Teşkilatları kış dönemi saha çalışmalarına başladı
-
Bakan Bolat: “Ocak-Şubat ayı enflasyonda 20’li rakamları görmeye başlayacağız”
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Muhalefet bir avuç rant şebekesinin gündemine hapsoldu


