Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Mart 2015

İffet Polat, il kadın kollarının yeni başkanı

Milletvekili aday adaylığı için müracaat eden Av. Özlem Zengin’den boşalan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığına, edindiğimiz bilgilere göre, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı İffet Polat getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Polat, hem siyasi tecrübesi hemde şirketinin genel müdürlük deneyimiyle başkanlık yapacak..

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olduğu için istifa eden Av. Özlem Zengin’in yerine Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İffet Polat il başkanı getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul İl Kadın Kollarının kurucularından olan İffet Polat, ilk icraat olarak ta il kadın kollarının organize ettiği kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında durarak “KARARLIYIZ BİZ DE VARIZ” kampanyasına imza atarak destek verdi. Herkese örnek olabilecek bir iş girişimi olan başkan Polat, iş ilanı için gittiği şirketin bugün genel müdürlüğünü yapıyor. Başarılı bir siyasi geçmişi olan İffet Polat, siyasi birikimini tüm teşkilatlara aktarmak üzere ivediyle ekibini kurmaya başladı.

İŞ İÇİN BAŞVURDUĞU ŞİRKETİN GENEL MÜDÜRÜ OLDU

İş başvurusu yaptığı şirketin yabancı iş ortaklarıyla yapılan görüşmelerin çevirilerini yapan başkan İffet Polat, 1994 yılında Kuralkan Holding şirketlerinden Sena Bilgisayar’da İthalat ve Satınalma Sorumlusu olduktan sonra Kuralkan Holding’in ve Sentim Bilişim’in İş Geliştirme Müdürü olarak aynı firmada çalışmaya devam etti. 2005 yılında Sentim Şirketler Grubu içinde sadece telekomünikasyon pazarına yönelik faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan Sentim Telekom A.Ş’nin tüm yönetimi de kendisine verildi. Halen aynı kurumun başında bulunan Başkan Polat, İl başkanı sorumluluğu daha fazla olacağı için yoğunluğu bir hayli artmış olacak.

“GENEL KURMAY BAŞKANI, YÖK BAŞKANI BİLE GELSE ÖĞRENCİMİ SINIFTAN DIŞARI ÇIKARMAM”

Okul döneminde öğretmeni tarafından kendisini gururlandıracak bir anısı da olan İffet Polat, Boğaziçi Üniversitesi’ne 87 başladım. 1993’te mezun oldum. Hocalarımız liberal demokrat insanlardı. Belli bölümlerde başörtüsü yasağı uygulanırken, bazı bölümleri rahattı. YÖK’ün ağırlığı artmaya başlayınca, farklı yerlerden hocalar gelmeye başladı. Eğitim Fakültesi’nde yoğun baskı yaşanmıştı. YÖK’ün yasağına rağmen Boğaziçi bu konuda daha özgürlükçüydü. ABD’den gelen hocamız Bill Barker’a, beni herkesin önünde rencide etmemesi için, sınıf kapısı önünde “Hocam eğer başörtülü olarak derse almayacaksanız bana söyleyin. Derslere hiç girmem” dedim. O da içeri girip, benim ona söylediklerimi tüm sınıfa söyledi. Sonra sınıftakilere, “Genel kurmay Başkanı, YÖK Başkanı bile gelse öğrencimi sınıftan dışarı çıkarmam” diyerek benim için unutulmaz konuşmayı yaptı.” dedi.

İFFET POLAT

1968 yılında İstanbul’da doğdu. Lise öğrenimimi Eyüp İmam-Hatip Lisesi’nde yaptı. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında AK Parti İstanbul Kadın Kollarının kurulmasında görev aldı. 1994 yılından itibaren bilişim sektöründe çalıştı. Sentim Telekom A.Ş  Genel Müdürü. Sokak çocuklarına yönelik yardım ve destek faaliyetlerinde bulunan bir derneğin de kurucu üyesi olan Polat evli ve iki kız çocuk annesidir.

Fotoğraflar: Nurdan Özyazar

Etiketler:
selyus