Ana Sayfa YAŞAM 2 Mart 2015

Kadınlar şiddete karşı durmaya kararlı

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, kadına yönelik her türlü şiddetin karşısında durarak “KARARLIYIZ BİZ DE VARIZ” kampanyası başlattı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Başkan Özlem Zengin’in öncülüğünde daha önce başlattığı kadına yönelik şiddete hayır kampanyasını bir başka boyutuyla devam ettirdi. 1 Mart Pazar günü 3 ayrı bölgede yapılan milletvekili aday adayı temayül yoklamasının yapıldığı salonlara stantlar açılarak “KARARLIYIZ BİZ DE VARIZ” kampanyasına destek için teşkilatlardan imza alındı. İmza kampanyasına İl Başkanı Dr. Selim Temurci, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları ve belediye başkanları da destek verdi. 1. Bölgenin stant sorumlusu olan İstanbul Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Özyazar, “Temayül yoklamasına gelen 14 ilçeden teşkilat mensubu arkadaşlarımız ve milletvekili aday adayları kampanyamıza çok büyük destek verdiler. Ayrıca İl Başkanımız sayın Dr. Selim Temurci de standımıza gelerek desteğini esirgemedi. Bugün burada çok hareketli bir gün yaşadık. Bizi ziyaret ederek imzalarıyla yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz”  dedi.

 

KADIN KOLLARINDAN AÇIKLAMA

Kadına yönelik her türlü şiddetin;

Acı ve ızdırap veren, yaşam haklarını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.

Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir.

Bu nedenle;

Kadına yönelik şiddete ortak olamayacağız, seyirci kalmayacağız…

Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim… 

Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere “KARARLIYIZ BİZ DE VARIZ”

 

Etiketler:
selyus