Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Kasım 2015

İffet Polat TRT1’de

Göreve geldiği günden bu yana birçok önemli etkinlik ve çalışmanın altına imza atarak İstanbul’da ses getiren AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, TRT1’de hafta içi her gün yayında olan ‘İyi fikir’ programında Züleyha Ortak’ın konuğu oldu. Başkan Polat programda ’17 Kasım Komşuluk Haftası’ ile ilgili İstanbul’da yaptıkları etkinlik üzerinde durdu.

 

Hafta içi her gün TRT1 ve TRT1 HD’de saat 11.25’te yayında olan ‘İyi fikir’ programında Züleyha’nın dünyası önemli konukları ağırlamaya devam ediyor. Kadınların yakından takip ettiği ve Züleyha Ortak’ın sunduğu programın bugünkü konuğu AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat’tı.

İzleyicilerin telefon ve sosyal medya aracılığı ile soruları ve fikirlerini paylaştığı, ‘İyi Fikir’ Başkan Polat’ın katılımıyla adeta izlenme rekoru kırdı. İstanbul’da 10 binlerce kadın teşkilatıyla birlikte 17 milyonluk şehiri ilmik ilmik gezerek insanların gönlünde ayrı bir yer edinen İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat’ın TRT1’de olacağını öğrenenler ellerindeki işi bırakarak programa kilitlendi. Başkan İffet Polat programda komşuluk haftası dolayıyla dağıttıkları tarhana çorbasının bin yıllık gelenek olduğunu anlattı. 

“BU COĞRAFYANIN DEĞERLERİNİ SEVMEK, BİLMEK, İFADE ETMEK VE PAYLAŞMAK NE GÜZEL”

Programda komşuluğun önemini anlatan İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Teşkilatımızla hep birlikte bir tencere içinde komşuluk gününü kutladık. Bin yıllık geleneğimizi bin kapı çalarak yaşatmaya özen gösterdik.  

Tarhananın yapımında tatlı, tuzlu, ekşi, acı malzemenin kullanıldığını, farklı yoğunluklardaki, farklı hacimlerdeki malzemenin harmanlanarak vücut için şifa kaynağı olduğunu, en etkin olabilecek acı malzemenin dahi harmanlanarak nihai üründe yerini alabildiğini ifade eden Başkan Polat, “Tarhana sembolünden hareketle Türkiye’nin farklılıklarının harmanlandığında büyük güç, şifa ve zenginlik olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca bu coğrafyanın değerlerini sevmek, bilmek, ifade etmek ve paylaşmak ne güzel. Tarhana gibi, komşuluk gibi..” dedi.

Başkan Polat, programda ayrıca İstanbul’da yaptıkları çalışmalardan da bahsetti.

 TRT1’de Züleyha Ortak tarafından karşılanan Başkan İffet Polat’a İl Kadın Kolları Tanıtım Medya Birim Başkanı Nurdan Özyazar eşlik etti. 

 

İlginizi çekebilir

REİSE AÇIK MEKTUP!

REİSE AÇIK MEKTUP!

selyus