Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mart 2022

İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “Gelecek Partisi’nin baraj sorunu yoktur”

Seçimlerde yüzde 15 bandını aşacaklarını ifade eden Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin, “İster bu seçim kanunu olsun, ister yüzde 7 barajı, isterse yüzde 10 barajı olsun, ister ittifaklı, isterse ittifaksız olsun, Gelecek Partisi kendi özgül ağırlığı ile kamuoyunda karşılık bulan bir partidir.”

Gelecek Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı, Sivil Toplu Kuruluşları’nın temsilcileri, iş insanları ve basın mensupları ile bir araya geldi.

İlçe Başkanı Şinasi Kuytak’ın öncülüğünde geçekleşen toplantıda söz alan İstanbul İl Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi’nin baraj sorununun olmadığını ve adım adım gelen dip dalgayı arkalarına alarak yüzde 15 bandını aşacaklarını belirtti.

“ADIM ADIM BİR DİP DALGA GELİYOR, BUNA İŞARET EDİYORUZ”

“Yüzde 15 bandındaysanız yeni seçim kanununu niye sorun ediyorsunuz?” sorusunu cevaplayan İl Başkanı Şahin, “Kendimizle ilgili bir sorun etmiyoruz. Biz zaten yüzde 10’un çok üzerinde olacağız. Küçük partilerin yüzde 1 oy alabileceklerinden çekindiklerini ifade ediyoruz. İkincisi: ister bu seçim kanunu olsun, ister yüzde 7 barajı, isterse yüzde 10 barajı olsun, ister ittifaklı, isterse ittifaksız olsun, Gelecek Partisi kendi özgül ağırlığı ile kamuoyunda karşılık bulan bir partidir. Biz kamuoyundaki potansiyelimize dikkat çekmek istedik. Yüzde 4-5’lerde görünen oy oranımızın bir anda yüzde 15 olabileceğini, iktidar partisinin de bir anda yüzde 20’lerin altına düşebileceği bir iklim var. Adım adım bir dip dalga geliyor, buna işaret ediyoruz. Ve biz bu dip dalgayı hep beraber yaşayacağız. Emin olun Gelecek Partisi o dip dalgayı yakalayan parti olacak” dedi.

Daha sonra söz alan Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Doktor Selim Temurci, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümeti eleştirdi.

Temurci, AK Parti’nin eski AK Parti ile bir benzer yanının kalmadığını, partiyi ele geçirenlerinde menfaatçi tayfası olduğunu ifade etti.

selyus