Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 28 Mart 2022

Bakan Soylu, “Kılıçdaroğlu bildiriyi hangi büyükelçiye düzeltmeye gönderdin, biraz edebin varsa bunu açıkla?”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen İlçe Danışma Meclisi programına katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Soylu muhalefete seslendi, “Kılıçdaroğlu, ilk 6’lı masa toplantısından sonra, beraber oluşturduğunuz bildiriyi hangi büyükelçiye düzeltmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla” dedi. Ayrıca programın sonunda gençlerin isteğini kırmaya Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefon ile aradı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen, ‘Yerel Yönetimler Gündemli’ Danışma Meclisi’ne katıldı. Programa AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Partili yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından katılımcılara, AK Parti’nin 20’nci yılına özel hazırlanan slayt gösterisi izletildi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’ye, engelli bir vatandaşın çizdiği kendi portresi takdim edildi. AK Partili gençlerin yoğun isteği üzerine Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefon ile aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telefonda yaptığı, ‘Hamsileri yediniz, kalanları bize gönderdiniz’ esprisi gülüşmelere neden oldu.

Muhalefete seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bunlar Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorlar. 6’lı bir masa kurmuşlar. Buradan Kılıçdaroğlu’na ve 6’lı masadaki diğerlerine bir söz söylemek istiyorum. Kılıçdaroğlu, biraz doğruysan, dürüstsen, bu millete ait en ufak bir inancın varsa ilk 6’lı masa toplantısından sonra sen beraber oluşturduğunuz hepinizin tutanak altına almaya çalıştığı bildiriyi hangi büyükelçiye düzeltmeye gönderdin? Biraz edebin varsa bunu açıkla. Eğer kendilerine biraz saygıları varsa o masadaki diğer 5 kişi de Kılıçdaroğlu’na, ‘Bizden sonra hangi temsilcinle bunu bir büyükelçiliğe gönderdin ve bunu düzelttirdin?’ diye sorsunlar” dedi.

‘BU ÜLKE ‘ACABA BEN BATI’YA NASIL UŞAKLIK YAPARIM’ DİYENLERİ DE, MİLLETİN ADAMI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’I DA GÖRMÜŞTÜR’

Soylu, “Bu ülke büyükelçilere beline kadar eğilip onların efendilerine uşaklık yapanları çok görmüştür. Bu ülke Avrupa’nın, Amerika’nın tezgahlarıyla vesayet kuranları çok görmüştür. Bu ülke, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmak için elinden gelenleri yapanları çok görmüştür. Bu ülke, ‘Acaba ben Batı’ya nasıl uşaklık yaparım?’ diyenleri çok görmüştür. Bir de milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmüştür” diye konuştu.

selyus