Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 14 Temmuz 2022

İl Başkanı Kabaktepe, “Saraçhane’de olmak demek; tüm halkımızın 15 Temmuz’daki haykırışını yeniden temsil etmek demektir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Saraçhane Meydanı’nda düzenlenecek olan 15 Temmuz Destanını Anma Programına ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Biz şunu biliyoruz. Burada olmak demek, bu milletin geleceğini bu milletin kendisinden başka hiçbir iradenin karar veremeyeceğine dair hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımızın 15 Temmuz’daki haykırışını yeniden temsil etmek demektir” şeklinde konuştu” dedi.
Fetulahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. yıl dönümü ile ilgili yapılacak olan program kapsamında Saraçhane Parkı’nda AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan açıklamalarda bulundu.
“FETÖ ELEBAŞININ ORGANİZE ETTİRDİĞİ BU YAPI”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe 15 Temmuz’un önemine dikkat çekerek, “Bu anlamda 15 Temmuz’un hem anılması, hem anlamlandırılması. Bizim millet olarak kimliğimizin, karakterimizin oluşmasında ve geleceğimizin kurulmasında nereye oturduğuna dair bu ve benzeri programların yapılması çok önemli. Hep beraber 15 Temmuz’da ne olduğunu gördük, birlikte yaşadık. Hakikaten FETÖ terör örgütünün, FETÖ elebaşının organize ettirdiği bu yapı. Milletin kendi içerisine nasıl bir ur gibi odaklandığını, tabiri caizse bir kuluçka gibi kendi zamanlarını bekleyerek, hakikaten milletimize, demokrasimize, siyasetimize, meclisimize, milli irademize karşı bir girişimini kanlı bir şekilde 251 insanımızı şehit ederek. Binlerce insanımızı da gazi edecek bir darbe girişimi ile sonuçlandı maalesef” dedi.
“BURADA YER ALMAK DEMEK TÜRK DEMOKRASİSİNE SAHİP ÇIKMAK DEMEKTİR”
Saraçhane Parkı’nda demokrasiye sahip çıkılacağını söyleyen İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Burada yer almak demek Türk demokrasisine sahip çıkmak demektir. Burada yer almak demek Kürdü, Laz’ı, Çerkez’i, Arap’ı, Gürcü’sü ile Türkiye’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın milli iradeye olan saygısını temsil etmek demektir. Biz şunu biliyoruz. Burada olmak demek, bu milletin geleceğini bu milletin kendisinden başka hiçbir iradenin karar veremeyeceğine dair hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımızın 15 Temmuz’daki haykırışını yeniden temsil etmek demektir” şeklinde konuştu.
“DİRENİŞİN SEMBOL MEKÂNLARINDAN BİRİSİ OLDU”
Parkın 15 Temmuz’u direniş sembollerinden olduğunu söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Burası 15 Temmuz akşamı şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları ile sulanmış bir meydan. 15 Temmuz’un sonrasında da bütün süreç boyunca bu meydan direnişin sembol mekânlarından birisi oldu. Bizde 4 yıldır bu meydan da Fatih Belediyesi olarak Saraçhane’deki direniş unutulmasın diye anmalarımızı bu meydanda yapıyorduk. Bu sene anmalarımızı Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile 15 Temmuz direnişinin sembolü Saraçhane Meydanında olacak” ifadelerini kullandı.

selyus