Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Şubat 2017

İl Danışma Meclisi’nde referandum konuşuldu

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi, teşkilat gündemli olarak il başkanlığında gerçekleşti. İl Başkanı Selim Temurci’nin ev sahipliğinde coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda referandum konuşuldu.

AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi, teşkilat gündemli olarak il başkanlığında gerçekleşti. İl Başkanı Selim Temurci’nin ev sahipliğinde coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı, AK Parti Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, MYK ve Kurucular Kurulu Üyeleri, MKYK Üyesi Dr. Ravza Kavakçı, İstanbul Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döüğücü,İl Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da bulunduğu İlçe Belediye Başkanları, SKM Başkanları, Meclis Üyeleri ve İl Hatipleri katıldı.

 

“BİZ SADECE İSTANBUL İÇİN, SADECE TÜRKİYE İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ”

‘Bizler gök kubbede hoş bir sada bırakmak için, milletimize hizmet etmek için çalışıyoruz.’ diyerek sözlerine başlayan İl Başkanı Dr. Selim Temurci sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz sadece İstanbul için, sadece Türkiye için siyaset yapmıyoruz. İnsan onuru, demokrasi, hak ve özgürlükler; bizim siyasetimizde olmazsa olmazlardır. Bizler bir davaya inanmış, mücadele eden neferleriz. Sorumluluğumuz sadece ülke coğrafyasıyla sınırlı değil. Ülkemizde üç milyon ve İstanbul’da beş yüz bin Suriyeli kardeşimizi misafir ediyoruz. İmparatorluklara başkentlik yapmış bir şehrin neferleriyiz. Elbette kapımız ve yüreklerimiz, ümmet coğrafyasına açıktır. Biz sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız. Bizler buraya çetin süreçlerden geçerek geldik. E muhtıra garabetini yaşadık. Sonrasında kapatma davasıyla AK Parti’nin kutlu yürüyüşü durdurulmak istendi. Gezi darbe girişimini, 17-25 Aralık darbe süreçlerini birlikte aştık”.

“AK PARTİ SESSİZ YIĞINLARIN SESİ; KİMSESİZLERİN KİMİDİR”

Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunum öncesi yaptığı konuşmaya, “AK Parti duruşu olan bir partidir. Siyasetimizin merkezinde insan ve omurgalı siyaset var.” diyerek başlayan Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler kimliği olan bir partiyiz. Muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Yerli ve milli bir partiyiz. AK Parti’nin omurgası teşkilatlardır. Partimizin teşkilatları güçlü ve zinde olduğu sürece inşallah, başarı ve zafer çalışmayla gelir. Biz merkezde olan bir siyasi hareketiz. AK Parti sessiz yığınların sesi; kimsesizlerin kimidir. Bu şiarla milletimize önemli hizmetlerde bulunduk. Dev eserleri hizmete soktuk. Yapamayacağımız hiçbir şeyi hiçbir ortamda söylemedik. Bizim siyaset tarzımız kuşatıcıdır. Milletin sorunları bizim sorunumuzdur. Milletimiz için önemli bir referandum sürecine doğru gidiyoruz. Neden evet demeliyiz diyenlere şunları söyleyin. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ ile devlet yönetiminde hızlı karar alınacak. İstikrar hakim olacak. Hem yasamayı hem de hükümet organını doğrudan millet belirleyecek. Milletin iradesine kimse zincir vuramayacak. Darbeci zihniyetler kaybedecekler. Cumhurbaşkanı devletin ve yürütmenin başı olacak. Devlette iki başlılık ortadan kalkacak. Mevcut anayasamızda yetkilerle donatılmış Cumhurbaşkanı, TBMM karşı sorumlu değildir. Evet çıkmasıyla birlikte; Cumhurbaşkanı millete ve meclise karşı sorumlu hale gelecektir. Yeni sistemde parlamento daha güçlü olacak”.

İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, katılımlarından dolayı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya hediye takdiminde bulundu. Programda “Sandık Esaslı Çalışma”da başarılı olan teşkilat mensuplarımı da hediye takdiminde bulunuldu.

Toplantı, katılımcıların güncel siyasi gelişmeler, referandum hazırlıkları ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerinin ardından; protokolün sahnede eşlik ettiği ‘Tabi ki Evet’ kampanya şarkısının okunmasıyla sona erdi.

selyus