Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 1 Eylül 2019

İmamoğlu, Diyarbakır’da kayyumu eleştirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır’da coşkuyla karşılandı. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda kameraların karşısına geçen İmamoğlu, siyasi gelişmeler üzerine bir konuşma yaptı.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevlerinden alınıp, yerlerine kayyım atanmasını eleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanlarının soyut ve hukukta karşılığı bulunmayan, kamu vicdanını ikna etmekten uzak sebeplerle görevden alınıp, yerlerine kayyum atanması da tam bir gaflettir, dalalettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne hukukun üstünlüğü kalır. Vatandaşın sandıktan çıkan iradesi, bir takım makam sahiplerinin, kendi arzularına göre geçerli ya da geçersiz sayabileceği bir irade değildir. Vatandaşın seçme ve seçilme hakkını özgürce kullanmasının önüne engeller çıkarmak, demokrasi dışı arayışlar içindeki kesimleri güçlendirmekten başka hiçbir işe yaramaz. Bu kesimlere karşı hep birlikte mücadele edeceksek, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkeyi yönetenleri, bu ülkede 82 milyon vatansever yaşadığını kabul etmesi ve bu idrakle ülkeyi yönetmesi şarttır” şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU’NU HAVAALANINDA ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI

“Kayyım atanacağının sinyalleri seçimlerden önce verilmişti, sizin de böyle bir endişeniz var mı” sorusuna da İmamoğlu, “Duyacağım tek endişe demokrasi adına olur. Şahsım adına zerre kadar endişe duymuyorum. Bunun adı Diyarbakır olmuş, başka bir yer olmuş çok önemli değil. Kendimize sonsuz güvenimizle, milletin iradesine arkasında elde etmiş birisi olarak görevimizi en iyi şekilde, tüm olumsuzluklarla mücadele ederek, bir şehre huzur getirmek ve gerçekten güzel bir çevre oluşturmak, insana insan olduğu için hizmet eden anlayış ortaya koymak adına mücadelemize devam ediyoruz” yanıtını verdi.

selyus