Ana Sayfa FUTBOL, İÇ POLİTİKA 6 Mart 2023

Irkçı Faşist zihniyetli Zafer Partisi’nden provokatör paylaşım

Bursaspor-Amedspor maçında tribünleri provoke eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın resmi Twitter hesabından ‘Beyaz Toros’ paylaşımı geldi. Tribünlerde açılan bu pankartın altından Irkçı Faşist Zafer Parti’si çıkabilir!

Kaos ve kargaşa ortamından beslenen Ümit Özdağ yönetimindeki Zafer Partisi, şimdi de ırkçılığını Kürt vatandaşlar üzerinde göstermeye başladı.

Bursaspor-Amedspor tribünlerini provoke eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın Twitter hesabından Beyaz Toros paylaşımı yapıldı.

FAŞİST PARTİ, RESMİ TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI

“Vatanına göz dikeni ez oğlu’ Biz geldik, siz neredesiniz?” yazılı pankartla stada gelip, sosyal medya hesabından taraftarları provoke eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanlığı üyeleri, son mesajında da alaycı ifadeler kullanarak şunları yazdı:

Renault Toros, 1989-2000 yılları arasında Oyak Renault’un Bursa’daki fabrikasında, yıllarca Bursasporlu ve Bursalı işçi ve emekçiler tarafından üretilmiş bir otomobil markasıdır. Bu bağlamda Bursaspor tribünlerinde Beyaz Toros pankartı açılması gayet doğaldır.

https://twitter.com/zaferpartisi16/status/1632394641700945921

BEYAZ TOROSLARIN ÖZETİ!

1990’lı yıllar Doğu ve Güneydoğu’da JİTEM ve faili meçhullerle özdeşleşen ‘beyaz Toros’lar ile anılır. Hiç polise benzemeyen kişilerin, “Polisiz, bizimle Emniyet’e kadar gelmeniz gerekiyor” diyerek beyaz Toros’lara bindirdiği insanlardan bir daha haber alınamadığı hadiseler, faili meçhuller listesine eklendi. Terörle mücadele için kurulan JİTEM, eylemleriyle terörle mücadeleye ciddi zarar verdi. Yeni Akit

selyus