Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Mart 2019

İsmail Erdem, “Battal İlgezdi türbinlere oynuyor!”

Battal İlgezdi’nin partisine ve genel başkanına ettiği hakaret kendi iç sorunları olduğunu belirten İsmail Erdem, “Söyledikleri kendi parti iç meselesi ancak türbinlere oynuyor. Seçimi tamamen kaybetti. Giderayak nasıl toparlarım diye mücadele veriyor ama onlara geçmiş olsun” şeklinde konuştu.  

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, Anadolu Yakası yerel basınla bir araya geldi. Basının yoğun katılım gösterdiği buluşmada Başkan Erdem, 10 yılda Sancaktepe’de yaptıkları, Ataşehir’de yapacaklarının teminatı olduğunu dile getirdi.

BİNLİK PLANLAR ATAŞEHİR BELEDİYESİNDE ASKIYA ÇIKIYOR

Ataşehir’in 5 binlik imar planlarını çıkardıklarını ve çok yakında da binlik planların Ataşehir Belediyesi’nde askıya çıkacağını ifade eden Erdem, bazı mahallelerin yaklaşık 45 yıldır mahkemeleri sürdüğünü, bazı mahallelerin ise imar ve mülkiyet sorunları olduğunu dile getiren Başkan Erdem, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız alternatif teklifimizi çok olumlu buldu. İnşallah 1 Nisan’dan sonra da tüm sorunları çözmüş olacağız ve en geç 4-5 ay içinde de tapu vermeye başlayacağız” diye açıklama yaptı.

“İMAR İSKAN BLOKLARI TAMAM”

Battal İlgezdi’nin hasetlikten projelerine karşı olduğunu, öte yandan İmar İskan Bloklarının sorununu da çözdüklerini söyleyen İsmail Erdem, “Orada TOKİ ile belirli bir noktaya kadar gelip anlaşamamışlardı. Şimdi hem TOKİ Başkanı ile hem de Ankara’ya gidip sayın bakanımızla görüştük. Şu anda 1072 dairelik İmar İskan Blokları’nın daire sahipleri TOKİ ile sözleşmelerini imzalıyorlar. Okullar tatil olunca, burası İnşallah boşaltılacak ve 1072 daire yenilenerek sahiplerine teslim edilecek” dedi.

“UCUZ SİYASET DÖNEMİ BİTTİ”

Bir gazetecinin Battal İlgezdi penceresinden sorduğu yanlı soruya cevap veren Erdem, “Şimdi ucuz siyaset devri kapandı. Popülizm devirde kapandı. Biz bu defterleri kapattık. Dünyası büyük adamlarla karşılaştık ve biz bu büyük adamlarla beraber yürüyoruz. Küçük düşünen adamlarla mahalle, köy siyaseti devri bitti. O dönemler kapandı. Onun için zaman büyük düşünme zamanı” diye konuştu.

“SEÇİMİ TAMAMEN KAYBETTİ. GİDERAYAK NASIL TOPARLARIM DİYE MÜCADELE VERİYOR”

Battal İlgezdi’nin kendi partisine ve genel başkanına ettiği hakareti sağ seçmenden oy almak için etkilemek mi istedi, siz nasıl yorumlayacaksınız? Diye sorduğumuz soruyu cevaplayan İsmail Erdem, “Söyledikleri kendi parti iç meselesi ancak türbinlere oynadı. Seçimi tamamen kaybetti. Giderayak nasıl toparlarım diye mücadele veriyor ama onlara geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

selyus