Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Mart 2019

Onlar bu projeleri hayal dahi edemez!

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, “Kadıköy’ün sorunlarını halkla ele ele çözecek, yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkaracağız” Yavuz’un projelerini diğer adaylar hayal dahi edemez!

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, ilçe halkıyla bir araya gelerek projelerini açıkladı. Şehircilik ve kalkınma alanındaki 23 yıllık tecrübesiyle, yaşadığı Kadıköy ilçesine en iyi hizmeti sunabilmek için yola çıktıklarını belirten Özgül Özkan Yavuz, “Öncelikle Kadıköylülere kulak verdik, onların sorunlarını dinledik. Hazırladığımız 66 projeyle çok daha yaşanabilir bir Kadıköy bizleri bekliyor. Kadıköy’ün yaşam biçimini değiştirmek değil, yaşam kalitesini en üst seviyeye çıkarmak için çalışacağız” dedi.

Özgül Özkan Yavuz, Kadıköylülerin geniş katılımıyla gerçekleşen proje tanıtım toplantısında ilçenin tüm sorunlarının hızla çözüleceği mesajını verdi. “Birlikte daha güzel Kadıköy” yaklaşımıyla hareket ettiklerini belirten AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, “Kadıköyümüz yıllardır iyi yönetilmiyor, hizmet alamıyor. İlçemiz ve güzide sakinleri her zaman en iyisini hak ediyor. Daha kaliteli bir yaşam sunmak için halkımızla el ele çalışmalarımızı sürdürecek, sorunları hızla çözecek, daha yeşil, daha erişilebilir ve çok daha güzel bir Kadıköy’e ulaşacağız” diye konuştu.

Kadıköy’de birincil önceliklerinin trafik, park ve otopark sorununu çözmek olduğuna dikkat çeken Özkan Yavuz, “Trafik demek sadece trafik sıkışıklığı demek değil. Bugün Kadıköyümüz aynı noktalarda benzer sebepler nedeniyle yaşanan trafik kazalarıyla da gündeme geliyor. Vatandaşlarımızın ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği bu kazaları üzülerek takip ediyorum. Bu tür üzücü olaylarda kentsel dönüşüm sürecinin iyi yönetilmemiş olması nedeniyle, Kadıköy’ün bir şantiye alanına dönmesinin de payı büyük. Plansız kentleşme nedeniyle altyapı, otopark, yeşil alan eksikliği gibi problemler söz konusu. Kapılarını tüm kurumlara kapatan, vatandaşın sorunlarını çözmek yerine başka kurumlara yönlendiren belediyecilik anlayışı Kadıköy’ü yalnızlaştırdı. Eğer halkımız bize teveccüh gösterirse, önceliğimiz bu sorunları çözmek olacak” diye konuştu.

BİRLİKTE DAHA YEŞİL KADIKÖY

“Birlikte daha yeşil Kadıköy” sloganıyla tüm ilçe halkına daha yeşil bir Kadıköy vaad ettiklerini belirten Özgül Özkan Yavuz, bu kapsamda Kadıköy Kuşdili Çayırı Parkı projesini hayata geçireceklerini vurguladı. Özgül Özkan Yavuz, “Ulaşım açısından merkezi bir noktada yer alan Kuşdili Çayırı yeşil alan olarak varlığını sürdürecek. İmar Planı kararlarına uygun bir park düzenleyerek halkın kullanımına açacağız. Parkın üstünde herhangi bir yapı olmayacak ve halkımız istediği gibi burada zaman geçirebilecek.

Bağdat Caddesi Parkı projesiyle de Bağdat Caddesi üzerindeki 21 bin metrekarelik Tarım Müdürlüğü alanı nitelikli parka dönüştüreceklerini söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “bölgedeki gençler ve çocuklar için sosyal alanlar, serbest evcil hayvan bahçesi ve oteli, çocuk bilim merkezi, zemin altı otopark ve yoğun yeşil rekreasyon alanları yapılacak” dedi.

KADIKÖY TURİZM ROTASINA EKLENECEK

İstanbul’a gelen turistlerin rotasına mutlaka Kadıköy’ü ekleyeceklerini, Tarihi Yarımada’yı ziyaret eden turistlerin vapurla Kadıköy’e geçmelerini sağlayacaklarının sözünü veren Özgül Özkan Yavuz, “18 yıl Kültür ve Turizm Bakanlığında bilfiil çeşitli görevlerde bulunmuş biri olarak, turistleri sadece Kadıköy’e getirmeyeceğiz, onları Kadıköy’e hayran bırakacağız. Kadıköy’ün zengin kültürel yaşamını öne çıkarırken, ilçemizi güzelleştirecek, daima en nitelikli turistleri misafir etmeyi hedefleyeceğiz” dedi.

DAHA ERİŞİLEBİLİR KADIKÖY İÇİN “BAĞDAT CADDESİ ZEMİN ALTI OTOPARK PROJESİ”

Özgül Özkan Yavuz, “Birlikte daha erişilebilir Kadıköy” hedefi kapsamında Bağdat Caddesi Zemin Altı Otopark” projesi ile ilçe halkına daha yaşanabilir bir Kadıköy sunacaklarının altını çizdi. Bağdat Caddesi’nin hiçbir eksiğinin kalmayacağına vurgu yapan Yavuz, “Caddenin yeniden canlanmasının önündeki otopark sorununu çözeceğiz. Bağdat Caddesi’ne 924 araç kapasiteli, 5 katlı tam otomatik zemin altı otoparkı yapacağız. Öyle ki, inşaat sırasında yapılacak tüm çalışmalar zemin üzerinde olacağı için yol kapatma ihtiyacı bile duymayacağız” diye konuştu ve sözlerini şöyle sürdürdü “Ayrıca evlerinin önünde park alanı olmayan vatandaşlarımız Kadıköy Park Kartı ile yeni yapacağımız otoparklara ücretsiz park edecek. Kadıköy Park mobil uygulaması ile Kadıköy’e gelip park yeri arayan ziyaretçilerimize, park yeri bulma kolaylığı ve uygulama üzerinden ödeme yapılabilen akıllı bir platform oluşturulacak.”

Moda’ya 1500 araçlık katlı otopark Moda’da oturan bir Kadıköylü olarak en büyük problemlerden birinin otopark olduğunu söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “Moda’da Caferağa muhtarlığının bulunduğu alan ve çevresinde gerçekleştireceğimiz özel düzenleme ile yeraltında 1500 araç kapasiteli katlı otopark yapacağız” dedi.

DENİZLE İÇ İÇE BİR KADIKÖY

Denizle iç içe olacaklarını söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “Kadıköy’ün deniz ulaşımının daha fazla artırılması hedefi doğrultusunda, önemli bir liman olan Kadıköy ile diğer ilçeler arasında kıyıya  paralel deniz ulaşım hatları oluşturulması için İBB’den talepte bulunacağız. Böylece, Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Pendik, Kadıköy-Pendik ve Kadıköy-Beykoz ilçeleri arasında deniz hatları aktif bir şekilde kullanılabilecek. Özlediğimiz Moda İskelesi yeniden işlevine kavuşturulacak” dedi.

BAĞDAT CADDESİ’NDE ARABASIZ CADDE GÜNÜ

Zemin altı otoparklar ve Moda-Kadıköy Tüneli ile Kadıköy’ün trafik problemini tamamen çözeceklerini vurgulayan Özgül Özkan Yavuz, şunları söyledi:

“Bu tünel sayesinde Kadıköy Merkez, Moda, Fenerbahçe ve Kalamış trafiğini rahatlatacak, maç trafiğinde kolaylık, emisyon ve gürültüde azalma, ayrıca zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağız. Ayrıca Kadıköy rıhtımını yeniden düzenleyeceğiz. Rıhtım artık otobüsleri değil insanları ağırlayacak. İlçe trafiğini olumsuz etkileyen, Kadıköy meydanındaki otobüs duraklarını kaldıracağız. Yeni çevre düzenlemeleriyle meydandaki yeşil alanlar arttıracak, sahilde yürüme bantları ve bisiklet yolları yapacağız. Haydarpaşa’dan Bostancı’ya kadar neredeyse tüm sahil yürüyerek gezilebilecek. Yol kenarlarına bisiklet yollarını arttıracak, geleneksel bisiklet şenlikleri düzenleyeceğiz. Her ay bir pazar günü Bağdat Caddesi’nde ‘Arabasız Cadde Günü’ ilan edeceğiz. Böylece çevre duyarlılığını artıracak, kültür ve ticaret hayatını yeniden canlandıracağız.”

KADIKÖY BİENALİ İLE KADIKÖY SANATTA DA DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞECEK

Anadolu Yakası’nda kültür ve sanatın kalbinin Kadıköy olduğunu ifade eden Yavuz, “Her yıl farklı alanları kapsayan konseptlerle gerçekleştireceğimiz Kadıköy Bienali, İstanbul ve dünya insanının buluşma noktası olacak. Tiyatrodan operaya, müzikten resim ve heykele pek çok sanat dalında düzenleyeceğimiz bienallerde gençlerimiz, dünya sanatçılarıyla bir araya gelecek. Böylece Türk kültürü ile farklı dünya kültürlerini sentezleyerek özgün sanat tarzlarını oluşturabilecekler” şeklinde konuştu.

ERENKÖY TREN İSTASYONU KADIKÖY MÜZESİ’NE DÖNÜŞECEK

Erenköy Tren İstasyonu’nun Kadıköy Müzesi’ne dönüşeceğini söyleyen Yavuz, “Kadıköylülerin bireysel albümlerinden sağladıkları resim, fotoğraf, mektup, gravür ve heykellerle eşsiz bir sanat koleksiyonu oluşturacağız. Ayrıca M.Ö. 7. yüzyıla dayanan Kadıköy tarihini ses, video ve görsellerle anlatarak ilçemizin tanıtımına öncülük edeceğiz.

BİRLİKTE DAHA SAĞLIKLI KADIKÖY

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi çok önemli görevler üstlendiğinin altını çizen Özgül Özkan Yavuz, “96 bin m² alanda gerçekleştirilecek proje ile Kadıköy ve çevresine hizmet eden, bizimle enerji kazanan bir yaşam merkezine dönüşecek. İçindeki tarihi yapıları restore edeceğiz. Mevcut durumdaki ağaçlar korunarak, yeşil alan olarak Kadıköylülerin de kullanımına açılacak ve hastanenin tüm ihtiyaçlarında yanlarında olacağız” dedi.

Kurulacak Kadıköy Kadın Sağlığı Merkezi’nde Kadıköylü kadınların sağlık taramaları ve kontrollerinin düzenli bir şekilde yapılacağını söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “Erken teşhis çok önemli, son teknoloji ile donatılmış mobil araçlar ile ‘Kadın Tarama Merkezleri’ oluşturulacak ve ücretsiz sağlık taraması yapılacak” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLER KADIKÖY’DEN ÇIKACAK

Kadıköy’de kuracakları Genç İnovasyon ve Girişimcilik Merkezinde yeni nesil ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için teknoloji üreticileri, kullanıcıları ve yatırımcılarını bir araya getireceklerinin altını çizen Özgül Özkan Yavuz, “Girişimcilere destek olacak kaynak ve hizmetleri sağlayan, yerli ve milli ürün sayısında artışı hedefleyen merkezimizde yeni girişimcileri ülkemize kazandıracağız” dedi.

MİNİK DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Sokağımızı mahallemizi paylaştığımız hayvanların bakım ve tedavisini üstleneceklerini söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “Mobil klinikte, akıllı teknoloji ile kayıt altına aldığımız sokak hayvanlarına kapsamlı sağlık taraması yapılacak, sağlıkları takip edilecek, veterinerler hazır bulunacak” dedi ve sokak hayvanlarının artık aç kalmayacağını söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Belirlenecek uygun yerlere yerleştirilecek akıllı mama makineleri ile sokaktaki dostlarımız artık aç kalmayacak.”

selyus