Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Şubat 2015

İstanbul’da Dr. Selim Temurci dönemi resmen başladı

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde, İl Başkanlığı’na İstanbul Teşkilatının deneyimli ismi Dr. Selim Temurci seçildi.

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi muhteşem bir atmosferde gerçekleşti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla 8 Şubat Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşen kongrede, Dr. Selim Temurci İl Başkanlığı bayrağını önceki başkan Babuşcu’dan devraldı. 7 yıldır il yönetim kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı görevleriyle siyasi deneyimini üst seviyelere taşıyan AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Tüm teşkilat mensubu kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum. Rabbim İstanbul’a, milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip eyledi. Tabii bu nasip işidir.”

Kongrenin Divan Başkanlığını Genel Merkez Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu yaptı.

 

Salonun tamamen dolu olduğu ve bir o kadar teşkilat mensubunun dışarıda büyük barkovizyonlarda takip ettiği kongreye; Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Mehmet Muş, Nureddin Nebati ve Mustafa Şentop, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Hayati Yazıcı ile eşi Selma Yazıcı, aralarında Gürsoy Erol, Metin Külünk, İsmail Safi, Alev Dedegil, Osman Boyraz’ın bulunduğu Milletvekilleri, İBB AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin, İl Gençlik Kolları Başkanı Gıyasettin Gergin, aralarında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ında aralarında bulunduğu belediye başkanları, aralarında Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, Maltepe İlçe Başkanı Av. Ümit Çoban, Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, Ataşehir İlçe Başkanı Av. Naim Yağcı’nın da bulunduğu ilçe başkanları, 10 binlerce İstanbul teşkilat mensubu ve delegeler katıldı.  

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU İSTANBULULARI SELAMLAYARAK KONUŞMASINA BAŞLADI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında, salonda bulunanlar ile tüm İstanbulluları selamdı.

İstanbul’un, yüce peygamberin müjdelediği bir kent olduğunu belirten Davutoğlu, “Alemlere rahmet olan Eyüp El Ensari’yi bağrında barındıran bu kente, ‘Ya ben İstanbul’u alırım ya İstanbul beni’ diyen Fatih Sultan Mehmet’e, tüm Osmanlı sultanlarına, Yavuz Sultan Selim’e, Kanuni Sultan Süleyman’a, Abdülhamit Han’a, İstanbul’a sayısız eser kazandıran Mimar Sinan’a, Gazi Mustafa Kemal’e, Misak-ı Milli ile Cumhuriyetimizi müjdeleyen, bu şehrin gördüğü en çalışkan başkanlardan Recep Tayyip Erdoğan’ı çıkartan İstanbul’a selam olsun” diye konuştu. 

İstanbul’un her semtinin kendisinin hocası olduğunu anlatan Davutoğlu, “Onun sokaklarında yürümek bahtiyarların en büyüğüdür. Bu kentin her sokağına, mahallesine aşığız. İstanbul’un tüm ilçelerine selam olsun.  Her gittiğimiz yerde siyaset felsefemizi davamızı anlatıyoruz ancak İstanbul bir başka. İstanbul’un tarihi, özü, maneviyatı ve tarih içindeki akışı AK Parti’yi yansıtır. Her haliyle AK Parti İstanbul, İstanbul AK Parti’dir” dedi.

İSTANBUL TARİHİN AKIŞINA MÜHRÜNÜ VURMUŞ BİR ŞEHİRDİR

Başbakan Davutoğlu, İstanbul ile AK Parti’yi karşılaştırmak istediğini anlatarak, şöyle devam etti:

“İstanbul tarihte tesadüfen ortaya çıkmış, konjonktürel bir şehir değildir. İnsanlık tarihinin her bir zerresinin bulunduğu ve bizim medeniyetimizin inşa ettiği bi şehirdir. Aynı şekilde AK Parti de şu ya da bu şartlarda doğmuş, konjonktürel bir siyasi parti değildir. İnsanlığın vicdanını, medeniyet ufkumuzu, tarihi yürüyüşümüzde milletimizi temsil eden bir partidir. İstanbul tarihin akışına mührünü vurmuş bir şehirdir. Aynen İstanbul gibi AK Parti de tarihin akışına mührünü vurmuş bir partidir.”

Tarihin akışını takip edenler için İstanbul’un pusula gibi olduğunu dile getiren Davutoğlu, “İstanbul’u anlayan, insanlık tarihini anlar. İstanbul’u anlayan, medeniyet tarihimizin akış tarihini anlar. Aynı şekilde AK Parti tarihin akışı içinde doğmuş, çok büyük bir yürüyüşün bugünkü adıdır” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, bu nedenle İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın taşınabilecek sorumlulukların en ağırı olduğunu belirterek, “Ama en büyük bahtiyarlıktır. Değerli dostumuz Aziz Babuşcu’ya bu emaneti 8 yıl boyunca onurla taşıdığı için teşekkür ediyoruz. Onun bütün ekibine, o arkadan gelen bütün il başkanlarımıza, teşkilat başkanlarımıza, bütün yönetim kurulu üyelerimize, mahalle teşkilat temsilcilerine kadar herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul bizim her zaman yüzümüzü ak eyledi. AK Parti’nin yüzünü ak eyledi” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, yeni il başkan adayı Selim Temurci’nin de aynı yolda kararlılıkla yürüyeceğinden emin olduğunu ifade etti.

“İLK HEDEFİMİZ 7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ”

Seçimin sonuçlanmasının ardından bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, sözlerine “Kongremizin İstanbul ve AK Parti için hayırlı olmasını diliyorum. Büyük bir sorumluluk üstlendik. İstanbul teşkilatlarının önümüzdeki dönemdeki ilk hedefi 7 Haziran 2015 seçimleridir. Hedef seçimdir değerli kardeşlerim. İstanbul teşkilatına tarihi bir sorumluluk düşüyor. Rabbim hepinizin, hepimizin yardımcısı olsun. Birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz, bize yol çizen Aziz Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Tüm teşkilat mensubu kardeşlerime hassaten teşekkür ediyorum. Rabbim İstanbul’a, milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip eyledi. Tabii bu nasip işidir. Sözlerimi şiar edindiğimiz şu cümleyle tamamlamak istiyorum. Durmak yok, yola devam!”

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresinde Kadıköy’den 6 isim. Asil Yönetime Muharrem Ödemiş, Fadime Taycı, yedek yönetime de Gülsüm Karslı, Fatih Kaya, Sertip Akşahin ve Orhan Kahya girdi.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

1-İl Başkanı Selim Temurci, 2-Abdurrahman Dursun, 3-Ahmet Cin, 4-Ahmet Altunsoy, 5-Ali Rıza Yapar, 6-Ali Zeki Karadeniz, 7- Altuğ Karataş, 8-Celal Erdoğan, 9-Cemal Sarıhan, 10-Cihan Öztunç, 11-Engin Meydan, 12-Fadime Taycı, 13-Fatih Bolcan, 14-Fatih Tuna, 15-Ferhat Sakallı, 16-Fetih Ahmet Balin, 17-Fırat Oktay, 18-Habibe Çiftçioğlu Başer, 19-Habil Yazıcı, 20-Halil İbrahim Tur, 21-Hamide Mercan , 22-Hasan Sakız, 23-Hasan Kılıç, 24-İsmail Yıldız, 25-M.Abdülhalim Aksu, 26-Mehmet Umur, 27-Melek Şimşek, 28-Metin Karakaş, 29-Muharrem Ödemiş, 30-Murat Atım, 31-Mustafa Necati Işık, 32-Mutku Bozkurt, 33-Ömer Faruk Beşli, 34-Ömer Fuat Günday, 35-Özlem Öztekin Vural, 36-Rabiye Ünlü Demir, 37-Sadettin Çay, 38-Seçkin Turan, 39-Sedat Ecin, 40-Serdar Gümüş, 41-Serkan Duran, 42-Serkan Haser, 43-Sevilay Tuncer Uludağ, 44-Şengül Karslı, 45-Şevki Şar, 46-Timuçin Oğuz, 47-Tuğba Işık Ercan, 48-Tülay Kalav, 49-Yusuf Ulutaş, 50-Zeynep J. Louse Kandur

İstanbul Teşkilatının Metin Abisi, birinci bölge milletvekili Metin Külünk, kongrede Kadıköy’ün çalışkan ekibiyle beraber…

İBB AK Parti Gurup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek, kongrede hayırlı olsun diyerek oyunu kullandı. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Temurci ve ekibine başarı temennisiyle oyunu kullandı..

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköylü olan Başkan Temurci’ye oyunu verirken hayırlı olsun dileğinde bulundu..

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Dernek Başkanı ve İstanbul Teşkilatının deneyimli ismi Faruk Bilal Şener, Başkan Temurci’ye kongreden sonra ilk tebrik edenlerden…

AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi Nurdan Özyazar, özçekimlerine kongrede de devam etti. 

Bir özçekimde AK Parti Beykoz Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’tan. Başkan Zayıf, kongreye giden ekibiyle beraber…

AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde Kadıköy, yönetime 6 isim vererek önemli bir başarı gösterdi..

AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Av. Ümit Çoban, güçlü ekibiyle kongreye katıldı..

 

Etiketler:
selyus