Ana Sayfa EĞİTİM 7 Şubat 2015

Binlerce Alevi Kadıköy’de

“Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik Mitingi” Kadıköy’de yapıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Gümüş, “Ayrıcalık istemiyoruz ama bize ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyiz. Aleviler artık sahipsiz değil, Alevilerin artık örgütleri var” dedi.

Alevi-Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri ve Eğitim-Sen’in birlikte düzenlediği “Laik, Bilimsel, Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam için Dayanışma ve Birlik Mitingi” Kadıköy’de yapıldı.

Mitingde konuşan Gümüş, mitinge katılımın büyüklüğünden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu meydan Türkiye gibi renkli, Türkiye de bu renkleri taşıyan bir meydan. Her şeyden önce Türkiye’nin bu çok renkliliğini koruyacağız, kollayacağız, geliştireceğiz” dedi.

Aleviler olarak eşit yurttaşlık istediklerini belirten Gümüş, “Ayrıcalık istemiyoruz ama bize ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyiz. Aleviler artık sahipsiz değil, Alevilerin artık örgütleri var” diye konuştu.

Miting için Kadıköy Rıhtım Meydanı’nı ve Rıhtım Caddesi’ni tamamen dolduran kalabalık, zorunlu din dersinin kaldırılmasını, cemevlerinin yasal olarak ibadethane sayılmasını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılmasını talep eden pankart ve dövizler taşıdı.

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sabahat Tuncel, Levent Tüzel, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Hüseyin Aygün, Muharrem Işık, Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve yazar Eşber Yağmurdereli de katıldı.

Etiketler:
selyus