Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Ağustos 2016

İstanbul’da son FETÖ/PDY durumu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 62 infaz koruma memuru, 62 öğretim görevlisi ve 208 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturmalar arasında bulunan, anılan terör örgütünün cezaevi personeli arasındaki yapılanması hakkındaki soruşturmada, Silivri Cezaevlerinde görevli 19 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, 2 personelin aranması sürmektedir. Aynı şekilde İstanbul Maltepe Cezaevlerinde 43 infaz koruma memuru hakkında gözaltı kararı bulunmakta olup, tümü hakkında bu karar uygulanmıştır” denildi.

Açıklamada örgütün üniversite yapılanmasına ilişkin soruşturmaya da değinilerek, “Ağırlıklı olarak İstanbul Üniversitesi’nde olmak üzere üniversitedeki yapılanma ile ilgili olarak ise 62 öğretim görevlisi ve personel hakkında gözaltı kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Başsavcılık açıklaması şöyle devam etti:

“Diğer taraftan örgütün TUSKON yapılanması hakkındaki soruşturmada dün itibariyle ülke çapında 187 kişi hakkında, bugün itibariyle ise 21 kişi hakkında gözaltı kararı mevcuttur.”

selyus