Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İSTANBUL SEÇİMİNİ CHP KAZANMADI, AK PARTİ KAYBETTİ!

İstanbul seçimlerini sağlıklı bir kafayla analiz edecek olursak aslında seçimi; CHP’nin ünsüz adayı Ekrem İmamoğlu kazanmadı, kibir, kullanılan dil, vatandaşla olan kopukluk, etnik milliyetçilik ve AK Parti’nin yanlış siyaseti kaybetti.

Tabi birde buna yandaş medya ve köşe yazarlarının ısrarla CHP’li adayının üzerine gitmeleri onu mağdur konumuna getirdi!

Tüm bunlara rağmen benim nazarımda CHP’nin bu bu ünsüz adayına karşı yine de seçimi kazanılabilirdi!

31 Mart seçimlerinde sahada sürekli beka sorunundan bahsedip, 23 Haziran seçimlerinde CHP’yi FETÖ, HDP ve PKK ile işbirliği yapmakla suçlayıp sonra da Kürt seçmenimizin oyunu almak için bebek katili Apo ile terörist Demirtaş’tan medet ummak tam bir intihar oldu!!

Diğer taraftan milliyetçi kesimin oyunu olmak için keskin çıkışlar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sürekli meydanlara sürmek de çok büyük hataydı!

Ya kibirli Genel Başkan Yardımcılarına ne demeli!!

Yine sosyal medya trolleri de seçimin kaybedilmesinde etken oldular.

Tabii; seçim çalışmalarında stratejik yanlışlar yaparsan bir bedeli olur elbette!

Bu arada AK Parti, vatandaşın genel olarak beklentilerini karşılayamadığı gibi üstüne üstlük bir de kibir, tepeden bakma, muhatap almama ve bazı belediyelerin yanlışları eklenince mağlubiyet kaçınılmaz oldu..!!

Millet AK Parti’li bazı isimleri sahada görünce oy vereceği varsa da, bu kibirlinin partisine mi oy vereceğim deyip vaz geçti!

Bence seçimin kaybedilmesinin bir başka ciddi nedeni parti içindeki Trabzon’culuktur!!!

İstanbul’da 300 bin Trabzon seçmeninin oyunu almak için 3 milyon Doğu ve Güneydoğu seçmen dışlandı!

Sadece Kürt seçmeni değil, diğer Kastamonu, Sivas, Sinop, Tokat, Giresun, Samsun ve diğer illerin seçmeni de ihmal edildi.

Milletvekili, belediye başkan adayı, İBB ve ilçe belediye meclis üyeleri aday listelerini incelemek yeterli!

Tüm torpil, ayrımcılık ve etnik milliyetçiliğe rağmen 300 bin Trabzonlu seçmenden 200 bini hemşericilik yaparak ünsüz isme oy verdiği gibi, listelerde adı yok denecek kadar az olan ve yıllarca ihmal edilen 3 milyon Kürt seçmenin 2 milyonu İmamoğlu’na gitti!

Siz Trabzon’culuk oynamaya devam edin!!!

Buz arada AK Parti’ye seçim kaybettiren beceriksiz il başkanı hala o koltuğu niye işkal ediyor onu da anlamış değilim!

Bu arada bu davada samimi olan ve hemşericiliğe karşı duran Trabzonluları tenzih ediyorum. Onların başımın üstünde yeri var!

Seçim stratejileri belirlenirken istişare yapılır ama öyle olmadı maalesef! İstişarenin, eleştirinin olmadığı yerde doğruyu bulamazsınız!!

Seçimden sonra sahada konuştuğumuz millet, parti içinde tepeden tırnağa büyük değişim beklentisi var…

İnşallah partinin üst düzey yöneticilerinden aşağılara doğru elle tutulur bir değişim olur!

Son olarak hem seçimin kaybedilmesine, hem Ümmetin ve Türk Milletin Lideri reisimize, hem de Binali Yıldırım ağabeyimize çok üzüldüm.

Binali Yıldırım’ı yakın bir tarihte partide Genel Başkanvekili ya da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görmek dileğiyle, kalın sağlıcakla…

selyus