Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Aralık 2018

İstanbul teşkilatları, yerel seçimlere dijital kampanya ile girecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’de ‘Dijital Kampanya’ dönemine geçileceğini açıklaması üzerine İstanbul İl Tanıtım ve Medya Başkanlığı, 3 kademe eğitim programı gerçekleştirdi. Dijital kampanyanın ilk uygulaması 29 Mart 2019 Yerel Seçimlerde hayata geçecek.

AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda akademisyenler, konusunda uzman isimler üç kademe 39 ilçe teşkilat üyelerine yaptıkları sunumlar ile önemli bilgiler aktardılar.

Miniatürk’te yapılan toplantının açılış konuşmasını İstanbul İl Tanıtım ve Medya Başkanı Sevim Sayım Madak yaptı. Madak, “Bu toplantıda dijital çalışmalar ve sosyal medya üzerinde verilecek olan eğitim programının teşkilatlara sağlayacağı faydalar üzerine durulacağını” ifade etti.

Sevim Sayım Madak’ın ardından kürsüye gelerek, klasik kampanyalar döneminin kapandığını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Yeni, farklı bir iletişim kampanya ve tanıtım sürecine giriyoruz, dijital dönüşümün bir sonucu olarak. O yüzden yaklaşık iki aydan beri toplantılarımız devam ediyor. İstanbul’da tanıtım medya başkanlarımız iyi bir kampanya süreci yürüttüğü takdirde biz hedefimize daha çabuk ulaşırız” dedi.

Sorunları anlamak için dört temel unsura bakmak gerektiğini vurgulayan Mahir Ünal, “Yönetim, eğitim, motivasyon ve sistem sorunlarını doğru tespit edip çözdüğünüz zaman Allah’ın izniyle önünüzde hiçbir engel olmaz” diye konuştu.

Program, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Bilgin’in sunumu ile devam etti. AK Parti Genel Merkez Sosyal Medya Koordinatörü ve Türkiye Bülteni Müdürü Ömer Arvas’ın “Sosyal Medya” sunumu ve AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Uzmanı Deniz Demir’in “Siyasal Metin ve İçerik Hazırlama” sunumunun ardından katılımcılarla soru cevap şeklinde eğitim programının ilk günü sona erdi.

Eğitim programının ikinci gününde; Kriter Dergisi Yayın Koordinatörü (SETA) Doç. Dr. Yusuf Özkı, “Siyasal İletişim Yöntemi”, Araştırmacı-Yazar(SETA) Dr. Turgay Yerlikaya; “Dijital Çağda Toplumsal Hareketler ve Manipülasyon”, Akademisyen-Yazar Dr. Mehmet Selçuk Batal, “Dijital Çağda İtibar ve Kriz Yönetimi – Siyasal İçerik”, MSC Bilgisayar Mühendisi Bilal Eren ise “Siyasette Dijital Medya ve Teknolojilerinin Kullanımı” üzerine sunumlarını yaptılar. Yapılan bu önemli sunumların ardından iki günlük ‘Dijital Kampanya’ programı sona erdi.

selyus