Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Mart 2015

İstanbul Teşkilatlarının Nevruz buluşması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, “Biz Birlikte Türkiye’yiz Bahar Şöleni” adı altında Nevruzu tüm teşkilatlarıyla birlikte kutladı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan şölene Başbakan Davutoğlu’da katıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği “Biz Birlikte Türkiye’yiz Bahar Şöleni”ne katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çevremizdeki ülkelerde büyük sıkıntılar içinde kardeş kavgası yaşanırken, Türkiye’de eğer dirlik ve birlik varsa bunda en büyük katkı, son 12 yıl içinde bütün zorluklara, bütün kumpaslara, bütün oyunlara rağmen birliğimizi ve dirliğimizi korumak için Türkiye’de milli iradeye sahip çıkan Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, her bir rengiyle bir arada olan aziz milletimizindir” dedi. Bahar şölenine, AK Parti Genl Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eşi Sare Dvutoğlu, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, milletvekilleri, il başkan yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve ilçe teşkilatları katıldı.

  

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Davutoğlu, Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki “Biz Birlikte Türkiye’yiz Bahar Şöleni”nde, katılımcıları ve Balkanlar’da, Orta Asya’da, Mezopotamya’da, Ortadoğu’da baharı karşılayan bütün insanları selamlayarak, “Bundan 42 yıl önce kaybettiğimiz Aşık Veysel’in deyişiyle gerçek sadık dostumuz, uyanan kara toprağa selam olsun. Yunus Emre’nin deyişiyle ‘Sordum sarı çiçeğe’ dediği sarı çiçeğe selam olsun” ifadelerini kullandı.

“NEVRUZUMUZ KUTLU OLSUN!”

Programda bir konuşma yapan İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Nevruz, baharın başlangıcı demektir. Nevruz, yeni bir tazelenme, yeni bir diriliş demektir. Bilirsiniz, bahar gerçek anlamını, rengarenk açmış çiçeklerle bulur. Nasıl renk renk çiçekler bir araya gelince seyrine doyulmaz bir bahar tablosu ortaya çıkarıyorsa… Biz de, bütün renklerimizle, bir araya geliyor ve muhteşem bir kardeşlik tablosu ortaya koyuyoruz. Ve diyoruz ki; Bahar çiçeklerle bahar, Biz birlikte Türkiye’yiz! AK Parti olarak 13 yıl içesinde bu toplumun ve Türkiye’nin baharı olduk. Sizlerle birlikte olduk ve inşallah sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Gün bir olma, kardeş olma birlikte yürüme günüdür. İşte biz de İstanbul olarak bugün bu ruhla, bu heyecanla ve bu coşkuyla buradayız, bir aradayız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Nevruzumuz kutlu olsun!” dedi.

“BİR VE BERABER OLURSAK HER ŞEYİ BAŞARIRIZ”

Daha sonra İBB Başkanı Kadir Topbaş kürsüye çıktı. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan İBB Başkanımız, şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada büyük bir buluşma var. Duygular bir, düşünceler bir, umutlar bir tek yürek olduk. Biz büyük Türkiye’nin ailesiyiz. Ayrımız gayrımız yok, fitneye fesata tahammülümüz yok. Bizi düşman etmeye çalışanların sözlerine karnımız tok. Milletçe büyük acıları geride bıraktık. Şimdi yükseliş dönemindeyiz. Dünyaya söyleyecek çok sözümüz var. Medeniyetimiz çiçekleri tüm coğrafyalarda açacak. Buna inanıyoruz, bunu için çalışıyoruz, bunun için birlikteyiz ve geleceğe birlikte adımlar atıyoruz. Bir ve beraber olursak her şeyi başarırız. Çanakkale destanını birlikte yazdık. Yeni destanları yine birlikte yazarız. Nevruz umut ve tazelik getirsin diyor, hepinizin bahar bayramını kutluyorum.”

Nevruzun, yeni bir başlangıç demek olduğunu dile getiren Davutoğlu, nevruzu, baharı idrak ederken inşa edilmesi gereken üç önemli prensibi “birlik”, “dirlik” ve “kardeşlik” şeklinde sıraladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, DEDE KORKUT’UN NEVRUZ DUASINI OKUDU

Davutoğlu, Dede Korkut’un nevruz duasında, “Bu ulu gün insanlığın büyük işlere adım atmasına vesile olsun. Dünyanın dört bir yanında yaşayan halkımızın dostluğuna güç katsın. Tanrı bizlere bereket ve birlik versin. Kötülükler yok olsun, iyilikler artsın. Zorluklar yenilsin, sıkıntılar azalsın. Aydınlansın dört bir yan, yolumuz açık olsun” denildiğini aktararak, “Dedem Korkut’un bu nevruz duası bugün AK Parti kadroları için sanki ilahi bir mesaj gibi, o günden bugüne taşınan kutlu bir mesaj gibi tekrar gündemde” dedi.

‘KİMSE ÇÖZÜM SÜRECİNİ GÜNLÜK SİYASETE ALET ETMESİN’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kardeşliğe, dirliğe, beraberliğe ve birliğe katkıda bulunmak isteyen herkesin, önce ve sadece büyük resmi görüp, ortak bir hedefe kilitlenmesini isteyerek, “Kimse taktik manevralarla çözüm sürecini günlük siyasete alet etmesin. Türkiye’nin batısına, ortasına, kuzeyine girerek, birtakım düşmanlıkları körüklemesin. Türkiye’nin doğusuna, güneydoğusuna giderek, 6-7 Ekim olayları gibi yeni şiddet çağrıları yapmasın” diye konuştu.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, “TÜRK, KÜRT, SÜNNİ, ALEVİ YAN YANA, OMUZ OMUZA DURACAK MIYIZ?”

Nevruz adına İstanbullulara seslendiğini ifade eden Davutoğlu, “Bu birliği ebediyen koruyacak mıyız? Bu birliğe meydan okuyanlara karşı Türk, Kürt, Sünni, Alevi yan yana, omuz omuza duracak mıyız? Birliğimiz için gerektiğinde, fedakarlık yapmak gerektiğinde, Çanakkale şehitleri gibi canımızı da ortaya koymaya hazır mıyız? Birisi eğer bize, birliğimize, dirliğimize meydan okursa, bir çınar gibi onların karşısında dimdik durmaya hazır mıyız? Bu nevruz gününde Fırat kenarında açan çiçekleri, Kızılırmak, Tuna, Sakarya, Nil, Seyhun, Ceyhun kenarında açan çiçeklerle buluşturmaya hazır mıyız? Birlik adına Semerkant ve Buhara’dan Bosna Hersek’e, Erbil’den Bursa’ya, Diyarbakır’dan Halep’e kadar her yerde birlik türküleri, dirlik duaları etmeye hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

  

BARIŞA, KARDEŞLİĞE, BİRLİĞE, DİRLİĞE SELAM OLSUN

“Ey İstanbul, aziz İstanbul, yeni şeyler söylemeye hazır mıyız?” diye seslenen Davutoğlu, “Bu nevruzu, önümüzdeki yazı ve sonraki kışı, sonraki yılları barış yılları yapmaya hazır mıyız? İşte biz onun için ‘selam nevruza, selam bahara’ diyoruz. ‘Selam olsun yeniden dirilişe, yeniden yükselişe’ diyoruz. Türkiye’nin baharı hayırlı olsun. Türkiye’nin baharı üzerinden Ortadoğu’nun, Mezopotamya’nın, Orta Asya’nın, Balkanlar’ın baharı hayırlı olsun. Selam olsun bütün medeniyete. Barışa, kardeşliğe, birliğe, dirliğe selam olsun. Yeniden yükselişe, dirilişe, büyük Türkiye’ye selam olsun” diyerek, konuşmasını bitirdi.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılan “Biz Birlikte Türkiye’yiz Bahar Şöleni”nde Erhan Güleryüz, Funda Arar, Kibariye, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı, Rojin ve 7 Cihan kadınları sahne aldı.

Televizyoncu ve sunucu Ertem Şener’in sunduğu şölenin sonunda oldukça renkli anlar yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu etkinliğe katılan sanatçıların davetini kırmayarak sahneye çıktı. Başbakan Davutoğlu, sanatçılar ve eşlik eden binlerce İstanbulluyla birlikte “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısını söyledi.

 

 

Etiketler:
selyus