Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Ocak 2017

İstanbul’un AK Kadınları Eyüp Sultan’dan referandum startını verdi

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Başkan Av. Şeyma Döğücü’nün öncülüğünde Eyüp Sultan Camii önünde basın açıklaması yaparak referandum için Bismillah diyerek sahaya indi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları, Başkan Av. Şeyma Döğücü’nün öncülüğünde Anayasa değişikliğine ilişkin Nisan ayında yapılması planlanan referandum süreci için çalışmalara başladı. 26 Ocak Perşembe günü Eyüp Sultan Camisi avlusunda toplanan İl Kadın Kolları Yönetin Kurulu Üyeleri ile Kadın Belediye Meclis Üyeleri buradan referandum startını verdi. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selva Çam’a “Selva Başkanım mesajını aldık. Güçlü bir Türkiye için İstanbul İl Kadın Kolları olarak bizde varız” diye seslenen ve daha sonra gazetecilere bir açıklama yapan İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Eyüp Sultan’da dua ederek Eyüp ilçesinde 26 mahallede çalışmalara başladıklarını ifade etti. .

“ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

İlçelerdeki bütün mahallelerde sandık yönetim kurulu üyeleri ve mahalle yönetim kurulu üyelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Döğücü, “Biz onlara gideceğiz, Sayın Başbakanımızın mektubunu ileteceğiz. Önümüzde referandum süreci var. Bu referandum sürecinde, her mahalle yönetim kurulu üyesine ve her sandık yönetim kurulu üyesine sayın Başbakanımızın bizzat imzalayıp, isimlere gönderdiği mektupları takdim ederek, bugün saha çalışmamıza başlıyoruz. Hava muhalefeti dahil hiçbir muhalefet bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Biz güçlü ve yeni Türkiye’nin artık harekete geçmesine, yürümesine değil koşması gerektiğine inanıyoruz. Bizi 35 yıllık vesayet sisteminden, darbe anayasasından kurtaracak olan bu anayasa değişikliğine, bu yönetim sistemi değişikliğine ‘evet’ demek için var gücümüzle sahada olacağız. Çalmadık kapı bırakmayacağız, her eve gireceğiz Allah’ın izniyle.” dedi.

“İSTANBUL İL KADIN KOLLARI TEŞKİLATIMIZA ÇOK GÜVENİYORUM”

Kadın Kolları olarak 957 mahalle teşkilatının kurulu vaziyette olduğunu ve seçmenlere ulaşma noktasında sıkıntı çekmediklerini, artık yola çıkma, sahaya inme, ‘Bismillah’ deme zamanı olduğunu belirten Döğücü, “Biz bu vatan uğruna, bu ülke, bu millet için, bu bayrak için evlatlarını şehit vermeyi göze almış anneleriz, kardeşlerini şehit vermeyi göze almış kız kardeşleriz, kendi canlarını feda etmeyi göze almış kahraman kadınlarız, bu ülkenin koşması için, önündeki engellerin kaldırılması için ne çalışma gerekiyorsa o çalışmayı bugün ‘Bismillah’ diyerek başlatacağız, inşallah referandum sandığına gidene kadar da hiç durmayacağız, hiç yorulmayacağız. Ben İstanbul İl Kadın Kolları teşkilatımıza çok güveniyorum, bomba gibiyiz Elhamdülillah, bu memleket için yapamayacağımız şey yok. Biz yürekli, bu vatana sevdalı kadınlarız. Hepimiz ‘biz de varız’ diyoruz.” 

selyus