Ana Sayfa YAŞAM 26 Ocak 2017

Gençler’den İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesine ziyaret

Genç Gelecek Merkezi Şehir ve Medeniyet Kulübü öğrencileri Türkiye’nin ilk bilim ve teknoloji müzesi olan İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesini gezdi.

Genç Gelecek Merkezi Şehir ve Medeniyet Kulübü öğrencileri teknolojik yenilikleri ve bilim çalışmalarını yakından takip etmeye devam ediyor. Gençlik Merkezi öğrencileri Türkiye’nin ilk ve en büyük koleksiyonuna sahip havacılık müzesini gezdi. Gezi sırasında öğrenciler uçmanın bir hayalden gerçek bir tutkuya nasıl dönüştüğünü, bu tutkuyla yaşayan, üreten ve bir ülkenin kaderini değiştiren Türk Havacılık Tarihinin önemli şahsiyetlerini tanıma ve bu anlara tanıklık eden müze koleksiyonunu yakında görme fırsatı buldu.

Bu gezi ile birlikte öğrenciler müzede keyifli vakit geçirirken, Türk Hava Kuvvetlerinin sevgi ve tutkuyla yeşeren bir değer olduğunu, bu değeri gelecek kuşaklara aktarmanın yolunun; Havacılık, bilim, uzay ve yeni teknolojileri merak ile başlayan ve meslek hayaline dönüştüren atölye ve etkinliklerin detaylarını müze salonlarına yerleştirilmiş ufak demolarla öğrenme imkanı buldu.

Geziden memnun kalan Şehir ve Medeniyet Kulübü öğrencileri kendilerine bu imkanı tanıyan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e teşekkür etti.

İlginizi çekebilir

Ayasofya Meydanında..

Ayasofya Meydanında..

selyus