Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Kasım 2016

İstanbul’un AK Kadınlarına ‘Kadın ve Siyaset’ anlatıldı

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları’nın bir projesi olan İstanbul Kadın Akademisi’nin kadın teşkilatlarına yönelik derslerine başladı. ‘Kadın ve Siyaset’ konulu İlk dersi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam verdi.

“40yıllık siyasi hayatımda en çok kadınlardan destek gördüm” diyen bir dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu AK Parti’de siyaset yapmanın ayrıcalığı ve sorumluluğunun bilinciyle İstanbul’da dimdik ayakta duran İstanbul Kadın Teşkilatlarının önemli bir buluşması vardı. İstanbul Kadın Akademisi’nin kadınlara yönelik verdiği önemli seminer, ders ve toplantılarına bir yenisini daha ekledi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nün öncülüğünde gerçekleşen toplantıda birinci dersin konusu Kadın ve Siyaset.

Bu arada altını kalın puntolarla çizerek bir konuyu da buradan siz okurlarımızla paylaşalım istedik. Bugün günlerden Pazar olmasına rağmen, eşleriyle ve çocuklarıyla belki de haftada bir birlikte kahvaltı yapma ve beraber bir hafta sonu geçirmeleri gerekirken, dava uğruna ailelerini ikinci plana bırakarak İl Başkanlığındaki toplantıya katılan, İl Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanları ile tüm kadın teşkilatlarını tebrik etmek lazım.  

BAŞKAN ÇAM, SİYASETTE KADININ VAR OLMA ÇABASINDAN BAHSETTİ

İstanbul kadın teşkilatlarına ilk dersi AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam verdi. Çok yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda siyasi tecrübelerini kadın teşkilatlarına aktaran Başkan Çam, kadın siyasetteki yerinden bahsetti. Ayrıca önümüzdeki süreçte gelişmesi muhtemel siyasi konjonktür üzerine durdu.

Kadın ve Siyaset dersinde; siyaset tarihinde kadının var olma çabasından bahseden Çam, kadının Türk siyaset tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminden sonra saygın bir yer edindiğini, ayrıca çok büyük destek ve katkı gördüklerini belirtti.

Seçim dönemlerinde sadece sahaya çıkan, kapı kapı dolaşan, partinin bel kemiği olan kadınlar olarak her noktada, her zaman sözlerinin olduğunu, toplumu ilgilendiren konularda konuşabileceklerini göstermek amacıyla bir sistem kurmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Çam, “Partimizdeki kadınların yaptıkları özverili çalışmalarla dünyada ve Türkiye’deki her türlü olaya duyarlıdır. Erkekler ve toplum eğer kadınların sesine kulak verirse dünyayı ve Türkiye’yi güzelleştirmek çok daha kolay olacak” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, “KATETTİĞİMİZ MESAFE GELECEK ADINA UMUT VERİCİDİR”

Kadın perspektifini içine alan, tüm konularda kadınlara vizyon çizebilecek kurumsal çatı kurmayı hedeflediklerini söyleyen AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Türkiye’de gelişim ve değişimin öncüsü haline gelen AKParti; bütün teşkilatları ve seçilmiş temsilcileri ile sürecin aktörlüğünü yapmaktadır. Ülkemizin 2023 hedeflerini yakalamasında kadınlarımız, aktif rol üstlenecekler. Partimiz iktidara geldiği günden beri kadının konumunu yükseltme gayreti içindedir; katettiğimiz mesafe gelecek adına umut vericidir.” dedi.

selyus