Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İSTANBUL’DA ANKET NE DİYOR!


İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yaklaşık 2 aydır sahadayız. 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarının başladığı ilk günden son bir haftaya girdiğimiz şu günlere kadar çok farklılıklar oldu.

Seçim çalışmalarının başladığı ilk haftalardaki anketlerde AK Parti’nin İstanbul’da elinde olan 25 ilçeden 5-6 ilçe gerilerde olduğu görüldü.

Daha sonra toparlayan AK Parti, önce dengeyi kurdu ve akabinde de öne geçmeye başladı.

Sancaktepe’de yaptıkları Ataşehir’de yapacaklarının teminatı olan AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, sahada olağanüstü bir gayret ve performansla çalıştı…

Özellikle daha henüz göreve gelmeden Ataşehir’in imarını çözmesi seçimi almasına sebep oldu diyebiliriz. Ataşehir’in AK Belediyecilikle tanışmasına 8 gün kaldı…

AK Parti seçimleri kaybediyor dedikleri Çekmeköy ilçesinde muhalefet kanadı her türlü taklayı atarak algılar oluşturâmaya çalıştı. İlk günlerde bunda biraz başarılı olduysalar da daha sonra balon çıktılar.

Özellikle yerel medya DP adayı Hüseyin Avni Sipahi için türlü türlü manşetler, sürmanşetler, alt manşetler attı durdu, 6 hafta boyunca. Bir ara anketlerde Sipahi önde bile dediler!

Sonra ne oldu dersiniz? Gerçekler ortaya çıktı ve destekledikleri aday yüzde 6-7’lerde olduğu anlaşıldı, böylelikle de balon ellerinde patladı.

CHP adayını da aynı şişirdiler de bu işler öyle şişirmeyle mişirmeyle olmuyor! Sahada kafan dik olacaksın. Ben bunları bunları yapacağım diyeceksin ve halk sana inanacak..!!

Bu tür algı yapmaya çalıştıkları bir diğer ilçe ise Sancaktepe oldu. Sancaktepe’de tecrübeli siyaset kadını Av. Şeyma Döğücü, bu algıcıların karşısında çabuk toparladı.

Saha hakimiyeti olan AK Parti Sancaktepe Belediye Başkan adayı Döğücü, eski çalışma arkadaşlarını da yanına alarak İlçe teşkilatıyla birlikte adeta Sancaktepe’nin tozunu attılar.

Bu ilçede CHP’nin adayı Özgen Nama, 2009-2014 yılları arasında belediye meclis üyeliği yaptı. Bu 5 yıl içerisinde sürekli vukuatları olan Nama gibi Döğücü de aynı yıllarda başörtülü meclis üyesi idi.

CHP’nin sözde özgürlük savunucu Özgen Nama, şimdiki rakibi Av. Şeyma Döğücü, başörtüsü ile meclise girmemesi için mahkemeye bile başvurdu.

Bugün halkın karşısına çıkmış özgürlük palavraları atıyor! Bunlar, bu kadar samimiyetsiz ve dürüstlükten uzak siyasetçiler.

Şeyma Döğücü, Sancaktepe’de zillet ittifakına karşı inandığı doğrularla seçim çalışmalarına devam ederek sandıktan güçlü bir şekilde çıkacaktır.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için usta siyasetçi Binali Yıldırım, İBB’nin yaptığı ve halen sürdürdüğü hizmetleri kendi projeleri arasından göstererek halkı kandırmaya çalışan İmamoğlu’nu ezerek sandığa gömecek inşallah.

ANADOLU YAKASINDA İLÇELERİN DURUMU!

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Anadolu Yakası’na Avrupa Yakasından çok daha etkili bir şekilde hakim olduğumuzu özellikle belirtmek isterim. Anadolu Yakasında 14 ilçenin röntgenini çektik. İşte sonuçlar!

ADALAR

Cumhur İttifakı: yüzde 42.6 Millet İttifakı: 45.4 Diğer: 3 Kararsızlar: 9

ATAŞEHİR

Cumhur İttifakı: yüzde 47.4 Millet İttifakı: 46.2 Diğer: 3.3 Kararsızlar: 3

Ataşehir’de kuvvetle muhtemel Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem seçimleri kazandı diyebiliriz.

BEYKOZ:

Cumhur İttifakı: yüzde 49 Millet İttifakı: 35 İP 9 SP 4 Diğer: 1.0 Kararsızlar: 2

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, tecrübesiyle Beykoz’da seçimleri adeta kopardı.

ÇEKMEKÖY

Cumhur İttifakı: yüzde 51.4 Millet İttifakı: 41 Diğer: 4.6 Kararsızlar: 3

Çekmeköy Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz, ilçe teşkilatı, belediye ekibi ve eski teşkilatla güzel bir koordinasyon kurarak seçimleri hanesine yazdırdı.

KADIKÖY  

Cumhur İttifakı: yüzde 24.4 CHP: 47.2 İP 21 Diğer: 3.4 Kararsızlar: 4

AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz ve ilçe teşkilatı sahada mükemmel bir performans göstererek AK Parti’nin oylarını 8 puan yükseltti. AK Parti, Kadıköy’den 12 meclis üyesi çıkarır ve 13’ü de zorlar.

KARTAL  

Cumhur İttifakı: yüzde 46.9 Millet İttifakı: 47.4 Diğer: 1.7 Kararsızlar: 4

MALTEPE

Cumhur İttifakı: yüzde 43.6 Millet İttifakı: 46.4 Diğer: 3.0 Kararsızlar: 7

İstanbul’un en çalışkan ve en tecrübeli ilçe başkanları arasında olan AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, ekibiyle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Baykan’a güçlü destek vererek Maltepe’yi AK Belediyecilikle tanıştıracak diye bir his var içimde.

PENDİK

Cumhur İttifakı: yüzde 54.4 Millet İttifakı: 40.2 Diğer: 2.4 Kararsızlar: 3

SANCAKTEPE

Cumhur İttifakı: yüzde 51.4 Millet İttifakı: 44.6 Diğer: 2.3 Kararsızlar: 1,7

Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Av. Şeyma Döğücü, 2 aydır adeta gecesini gündüzüne katarak yürüttüğü seçim çalışmalarının meyvesini 5-6 puan fark atarak alacak.

SULTANBEYLİ

Cumhur İttifakı: yüzde 54.5 Millet İttifakı: 32.8 Diğer: 9,7 Kararsızlar: 3

ŞİLE

Cumhur İttifakı: yüzde 60.4 Millet İttifakı: 24.2 İP 9.4 Diğer: 3.3 Kararsızlar: 2.7

AK Parti Şile Belediye Başkan adayı İlhan Ocaklı, 2 aydır ilçede adeta tam saha çalışması yapıyor. Mahalleler ve köyler dahil Şile’nin tamına hakim olan Ocaklı, seçimi açık ara götürecek inşallah..

TUZLA

Cumhur İttifakı: yüzde 56.4 Millet İttifakı: 39.6 Diğer: 2.7 Kararsızlar: 1.3

ÜMRANİYE

Cumhur İttifakı: yüzde 56.4 Millet İttifakı: 33.6 Diğer: 7.3 Kararsızlar: 2.7

ÜSKÜDAR:

Cumhur İttifakı: yüzde 49.4 Millet İttifakı: 42.6 Diğer: 6.3 Kararsızlar: 1.7

Üsküdar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Hilmi Türkmen, 2 aydır neredeyse her gün 24 saat çalıştı desek yeridir. Türkmen, sandıktan güçlü bir şekilde çıkarak yeni dönemde de görevine devam edeceğine Allah’ın izniyle imza atıyorum.

İstanbul’un 39 ilçesini kapsayan anketi birkaç gün sonra yayınlayacağız.

selyus