Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İstanbul’da Binali Yıldırım sesleri!

Aylardır köşemizden ve sitemizden yazdığımız an geldi de çattı… İstanbulluların dört gözle beklediği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklayacağı 40 il arasında kuvvetle muhtemel isminin olduğu konuşuluyor.

Şahsen bu fakirde neredeyse 6 aydır aynı şeyleri söylüyor, köşemizden yazıyor ve sitemizden haber yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım’dır demekten adeta dilime tüy bitti…

İstanbul’u çok iyi tanıyan ve çocukluk yıllarında Beyoğlu Kasımpaşa, daha sonraki yıllarda Çekmeköy’de yaşayan Türkiye’nin son Başbakanı Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2009 ve 2014 Yerel Seçimleri’nde hayali idi ama nasip değildi. Şimdi tam TBMM Başkanlık koltuğuna oturdum derken bir anda İstanbul’da ciddi bir şekilde adı önü çıktı. Tam bir görev adamı olan ve aynı zamanda adam gibi adam olan Binali Yıldırım, İstanbul ve İstanbullular için hayırlı olsun.

İsmi resmi olarak açıklanmasa da geçtiğimiz Pazar günü İstanbul İl Başkanlığı’nda yapılan temayülde ezici çoğunlukla oylamadan çıkan Binali Yıldırım, İlçe Beledi Başkanlıkları için isimleri Başkan Erdoğan ile birlikte şekillendireceği konuşuluyor.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul için hayırlı olmasını diliyoruz.

selyus