Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İstanbul’da bu gece çok uzun olacak!

AK Parti İstanbul teşkilatlarında heyecanlı bekleyiş adeta nefes almadan sürüyor. Önümüzdeki günlerde İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanacağını bilen teşkilatlar sürekli kulis içinde. Teşkilatlar bu anlamda benimde telefonlarımı susturmuyor ve ayrıca sosyal medya hesaplarımı mesaj bombardımanına tutmuş durumda..!!

‘O ilçe belediyesine kim geliyor, buna kim geliyor, kim kalıyor kim gidiyor’ gibi soru bombardımanı var bu fakire?

Çok net bilinen ve bu kesin devam eder dediğimiz 3-5 belediye başkanı da dahil kimin aday gösterileceğini bir Allah bir de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan biliyor.

Tabii önemli gelişmeler de olmuyor değil. Geçtiğimiz günlerde bazı bürokratlar belediye başkan adaylığı için istifa etti. İstanbul Anadolu Yakası’nda bir ilçede belediye başkan adaylığı için adı geçen bir bürokrat her nedense istifa etmedi… Yada etti de gizli tutuluyor!

Öte yandan parti yetkilileri tarafından kendilerine verilen talimat üzerine bazı ilçe başkanları ve il başkan yardımcılarının belediye başkan adaylığı için istifa ettiği konuşuluyor. Başkan Erdoğan ile yapılacak istişareler neticesinde bu gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacağı söyleniyor! Daha açıkçası  istifa eden isimler yarın netleşir…

Bu gece bitmez desene!

Yurt dışı ziyaretlerini tamamlayan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenboğa havalimanına iner inmez basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

AK Parti’nin İstanbul Belediye Başkan Adayının TBMM Başkanı Binali Yıldırım olup olmadığının sorulması üzerine: İstanbul’un en önemli il olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arkadaşlarımızla tabandan tavana bir çalışma yürütüyoruz. İlçelerimizde durum nedir? Bunu görelim istiyoruz. Zira önemli sayıda ilçe belediye başkanlıklarının değişmesi söz konusu. Şu anda bununla ilgili de yine arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Ama bu arada da tabii Ankara ihmal edilemez. Ankara’da da malum TBMM’de bütçe görüşmeleri var. Bu bütçe görüşmelerini Meclis Başkanımızın yönetmesinden daha doğal, daha tabii bir şey olamaz. Bu süreci ayın 10’u ile 22’si arasında yine Sayın Meclis Başkanı götürecektir, yürütecektir, takip edecektir en azından. Onun için İstanbul ile ilgili biraz sabırlı olacağız. Nihai kararımızı önce tabanı şöyle yoluna koyduktan sonra adımımızı atıp, kararımızı vereceğiz.” diye cevap verdi.

Başkan Erdoğan verdiği bu cevapla kafaları karıştırdı! Birincisi TBMM’deki bütçe görüşmelerini mevcut Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yöneteceğini ifade etti. Bu demektir ki AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım dense bile bütçe görüşmelerinin biteceği 22 Aralık tarihine kadar ismi açıklanmayacak! O tarihe kadar kalması düşündürücü ki burada sanki Binali Yıldırım olmayacak hissine kapıldım!

Bir ikinci kafaları karıştırma olayı ise: Erdoğan, ‘önemli sayıda ilçe belediye başkanlıklarının değişmesi söz konusu’ dedi.Demek ki hala netleşen bir şey yok. Ama görünen o ki 25 belediye başkanından 18-19 tanesi dinlendirilecek, bu açıklamaya göre! O net gibi görünüyor.

Öte yandan Başkan Erdoğan tabanı yoluna koyduktan sonra adımımızı atacağız diyor. Anlaşılan o ki partinin lideri Erdoğan, ayağının tozuyla Ankara’ya iner inmez, partideki kurmaylarıyla hem kalan 21 il hem de İstanbul ve Ankara ilçe belediye başkan adayları için yoğun mesai yapıyor. İstanbul penceresinden yorum yapacak olursak, “İstanbul için bu gece çok uzun olacak” Kalın sağlıcakla…

İlginizi çekebilir

Mart’ın sonu Nisan da bahar!

Mart’ın sonu Nisan da bahar!

selyus