Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İstanbul’da hem seçim, hem de değişim yolda!

AK Parti 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sona erdi. Kızılcahamam’da yapılan bu toplantıyı ele alacak olursak şahsen kendi kanaatim çok faydalı geçtiği yönünde..

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kampın açılış ve kapanışında birer konuşma yaptı.

Basına açık konuşmalar da gelecekte güzelliklerin ve değişimlerin olacağının işaretini aldık. Tabii kulislerden aldığımız bilgilere göre reisimiz bazı isimleri fena fırçaladığı konuşuluyor.

İstanbul düzeyinde bir yerel haber sitesi olduğumuz için, İstanbul’la ilgili bir değişim söz konusu mu, biz ona bakalım?

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Başkanlığında belediye başkanları, ilçe başkanları ve İBB Meclis Üyeleri ile bir toplantı yapan reisimiz, burada zaten bazı isimlere basmıştı fırçayı!

Kızılcahamam’daki kampta da bu fırça trafiğinden nasibini alanlar olmuş!

Kampta basına açık konuşmalarında zaman zaman sertleşen reisimiz, ‘elim kirlenir’ diye eli sıkmayan bir belediye başkan adayımız varsa kaybeder ve kaybetti. Siz belediye başkanlarımız el de sıkacaksınız vatandaşlarımızla kucaklaşacaksınız’ diyor.

Aynen, reisimiz çok haklı. Ya kazanan kibirli belediye başkanları ne olacak? İnsanın karakteri küçük yaşta oluşur. Bu saatten sonra bunların karakterinde bir şey değişmez!

Halkımız bunlara 5 yıl dayanamaz! Bu kibirliler için bir çözüm şart… Haa aklımdayken bu kibirliler serisi genel başkan yardımcıları düzeyinde de var, hatırlatayım istedim!

Yine reisimiz bir başka konuşmasında, “Aday yapılmadığı için istifa edip kimisi bağımsız, kimisi başka partiden gidip aday olmuşlardır, seçimi de kazanmıştır, kazanabilir. Bunlar bizi de üzmesin. Şimdi bundan sonra onlar kendi dertlerine baksınlar, biz bu tür safralardan kurtulduğumuz için rahat olalım” dedi.

Buna da katılıyorum.

Ya içeride kendini saklayan safralar ve kriptolar ne olacak, açığa çıkarılacaklar mı acaba!

Öte yandan; genel merkezde İstanbul’dan üst düzey yönetici olanlar İBB Başkanlık seçimindeki başarısızlıkla ilgili kendilerine bir pay çıkartıyorlar mı diye çok merak ediyorum!

Bu başarısızlıkla ilgili ceza inşallah sadece aşağılara kesilmez!

Birde aklımdayken birisi Allah rızası için Binali Yıldırım Başkanımıza şu korumalarını kendinden uzak tutmasını söylesin. Vatandaşlar acayip tepki veriyor bu korumalara!

CHP’nin adayı antrikot Ekrem İmamoğlu’nun da korumaları vardı ama hiç ortalıklarda görünmediler. İmamoğlu, halkla iç içe olunca sahte gülüşleri ve nazik konuşmalarıyla kandırdı seçmeni!

İstanbul için daha söyleyecek çok şeyimiz var.

Hem il toplantısı, hem de kamptan duyduklarımızla bir değerlendirme yapacak olursak, fazlasıyla başarısız olduğuna inandığım adaletten yoksun il başkanı ha gitti ha gidecek ama bu yetmez!.

İlçe başkanları içinde bir yaptırım olmalı. Atanacak olan yeni il başkanı başarılı olan ilçe başkanları ile tabii ki çalışacaktır ancak başarısız olanlara da duygusal bakmamalı!

Yeni il başkanı değişim sürecine girdiğinde ilçe başkanlarına sakın ha ‘sen sen yukarı odama çıkın, geri kalanlar aşağıya toplantı odasına inin! demesin!!!

Hepsiyle aynı toplantı odasında aynı anda konuşsun ve onlara ne diyecekse orada tebliğ etsin! Yoksa yeni bir küskünler daha oluşmasın partide..!!

Ayrıca yeni atama yapacağı ilçe başkanları için ismi belirlemeden önce mahalleler dahil teşkilatların görüşünü almasının doğru olacağını düşünüyorum…

Burada şunun altını çizerek vurgulamak istiyorum; belediyeyi kazandığımız bazı ilçelerde bile yetersiz kalan ilçe başkanları var! Belediyeleri aldık diye bu ilçe başkanları gözden kaçmasın!

Avrupa Yakası’nı çok takip edemediğim için bir şey söyleyemem ama Anadolu Yakası’nda değişmesi gereken çok isim var!

Geçen yıl metal yorgunluğu bahanesiyle İstanbul’un en başarılı ilçe başkanlarını kongrelerde aday göstermeyerek kalplerini kırdılar!

Şahsen ben metal yorgunluk falan demiyorum. Teşkilatları kucaklayamayanlar ve ilçe başkanlığının ağırlığında ezilerek başarısız olanların yanı sıra birde bazı ilçe başkanları partinin genlerine uymadı bir türlü!

Çok büyük bir adaletsizlik olmaz ise İstanbul’da seçim var ve seçimlere yeni bir heyecanla girmemiz için büyük bir değişim şart!

İl ve ilçelerin mevcut kadrolarıyla seçime girilecekse teşkilatları hiç boşuna yormayın ve Yüksek Seçim Kurulu, antrikot Ekrem’in mazbatasını da boşuna almamış olsun!!

Yukarıdan aşağıya kadar yazdıklarım tamamen beni bağlar. Her ne kadar taraf olsam da şu an izlenimlerimi gazeteci kimliğimle kaleme aldığımı özellikle belirtmek istiyorum ve herkesi de eleştiriye açık olmaya davet ediyorum… Kalın sağlıcakla.

selyus