Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Mart 2018

İstanbul’da ilçe kongreleri başladı

AK Parti İstanbul teşkilatının “Millete hizmet yolunda kutlu yürüyüşe devam” sloganıyla gerçekleştirdiği Olağan Kongre Dönemi, 17 Mart Cumartesi günü Şişli, Küçükçekmece ve Arnavutköy İlçe Kongreleri ile start aldı. Haftanın ikinci günün 18 Mart Pazar günü ise Çekmeköy, Sancaktepe ve Sultanbeyli ilçelerinde kongre heyecanı yaşandı.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım Küçükçekmece ve Arnavutköy İlçe Kongrelerine katılırken; AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Mustafa Ataş diğer kongrelere katıldı.

Kongrelere ayrıca Bakanlar, Milletvekilleri, İl Başkanı Bayram Şenocak, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ile teşkilatlar katılım gösterdi.

“BURADA BÖLGECİLİK, HEMŞERİCİLİK, KAVMİYETÇİLİK VE KABİLE KAVGASI ASLA YOKTUR”

Küçükçekmece ve Arnavutköy ilçe kongrelerinde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye bambaşka bir Türkiye oldu. Adalet, merhamet, demokrasi, refah Türkiye’ye hakim oldu. AK Parti hem cumhuriyetin hem de demokrasinin en büyük kazanımıdır. AK Parti’nin kurucu değerleri, Türkiye’nin kurucu değerleridir. AK Parti ortak aklın, ortak vicdanın partisidir.  Bu hareketin sahibi millettir, ruhu adalettir, hedef kalkınmadır, rüyası tam demokrasi müreffeh bir Türkiye’dir. Bizim için asıl olan yoldur. Bu kutlu yolda omuz omuza birlikte olmaktır. Bu çatının altında Türkiye bir bütündür. Burada bölgecilik, hemşericilik, kavmiyetçilik ve kabile kavgası asla yoktur” dedi.

“ÇOK PARTİLİ SİYASİ HAYATIMIZDA HER 10 YILDA BİR DARBE OLMUŞ”

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise yaptığı konuşmada AK Parti’nin “Her şey Türkiye İçin” sloganı ve düşüncesiyle kurulduğunu, bu yoldan hiç sapmadıklarını ve bu şekilde siyaset yaptıklarını anlattı. Yazıcı, Türkiye tarihinin darbeler tarihi olduğunu ifade ederek, “Çok partili siyasi hayatımızda her 10 yılda bir darbe olmuş. 60, 71, 80, 97, 2007’de teşebbüs var ve 15 Temmuz en alçak darbe. Son ikisi hariç, diğer bütün darbeler amacına ulaşmıştır” diye konuştu.

“2019 SEÇİMLERİ ÜLKEMİZİN GELECEK 100 YILINI ŞEKİLLENDİRECEK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da yaptığı konuşmada, “İstanbul’da teşkilatlarımızdaki kongre heyecanı ve coşkusu görülmeye değer. Sadakatle, aşkla ve dava bilinciyle; birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde yenilenmeye devam ediyoruz. Partimizin her kademesindeki tüm teşkilat mensuplarımızın yegane görevi, Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinden yük almaktır, onun yükünü azaltmaktır. Onun için değerli kardeşlerim 2019 seçimleri ülkemizin gelecek 100 yılını şekillendirecek en önemli dönüm noktası olacaktır.  2019 seçimlerine giderken, bu günden itibaren kapı kapı dolaşmak mecburiyetindeyiz, Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla, Ana Kadememizle tüm seçmenlerimize birebir ulaşmaya mecburuz” dedi.

KONGRELERDE İL BAŞKANI ŞENOCAK’TA KONUŞMA YAPTI

Kongrelerin tamamında coşkulu AK Parti teşkilatlarıyla buluşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıllık bir aradan sonra yeniden Genel Başkan olması dolayısıyla yeni bir yapılanma sürecine girildiğini ve AK Parti’yi 2019’a götürecek AK kadroların belirlendiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Kongreler, bir siyasi partinin bayram günleridir. Yeni bir aşıyla, yeni bir besmeleyle tazelendiği günlerdir. Hele AK Parti gibi bir davası, bir derdi, bir yürek sızısı olanların partisinde kongreler hep bir zarafetin, bir güzelliğin zirveye çıktığı günlerdir. Bizim kongrelerimiz bir bayrak yarışıdır. Hayırda yarıştır. AK Parti’de kongrelerin kazananı olur ama kaybedeni olmaz! Bir partiyi öncelikle millet kurumlaştırır. Bir siyasi parti milletin kendisi, özü, ruhu olmak durumundadır. Bizim siyasi başarımızın altında yatan en önemli gerçek de budur.”

ALTI İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU

17 Mart Cumartesi günü düzenlenen kongrelerde Şişli İlçe Kongresinde Ömer Fuat Günday ve Küçükçekmece İlçe Kongresinde Mustafa Korkut yeniden göreve seçilirken Arnavutköy kongresinde Mustafa Candaroğlu İlçe Başkanlığı’na seçildi.

18 Mart Pazar günü düzenlenen kongrelerde ise Çekmeköy İlçe Kongresinde Salih Kırıcı, Sancaktepe İlçe Kongresinde Adil Kandemir yeniden göreve seçilirken Sultanbeyli İlçe Kongresinde Ali Tombaş İlçe Başkanlığı’na seçildi.

selyus