Ana Sayfa YAŞAM 18 Mart 2018

Üsküdar’da “Bir Hilal Uğruna” konseri

Çanakkale Zaferi, 15 Temmuz ve Afrin şehitlerinin aziz hatıralarını yad etmek üzere Türk müziği solisti ve bestekarı Mehmet Kemiksiz ile Halk Müziği Sanatçısı Aysun Gültekin’in milli ve manevi hislere tercüman olmak için hazırladıkları “Bir Hilal Uğruna” isimli konser gerçekleşti.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Av. Mihrimah Belma Satır, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdarlı birçok vatandaş katıldı.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un Safahat’ında yer alan 36 şiiri besteleyen Mehmet Kemiksiz, “Bu ve benzeri çalışmalarımızda hep yanımızda olan, destekleyen başta Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e, ekip arkadaşlarına ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Herhalde milli ve manevi hislerimize tercüman olacak en güzel yazılar, hisler türkülerimizde gizlidir. İşte bu akşam tarihimizin derinliklerine doğru gidip Çanakkale’den bu tarafa doğru bir gelmek istedik,” dedi.

Mehmet Kemiksiz’in ve Aysun Gültekin’in verdiği konserde seslendirdikleri eserlerle salonu dolduranları mesh ettiler.

Programın sonunda Mehmet Kemiksiz ve Aysun Gültekin’e hediye takdiminde bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, güzel bir program olduğunu vurgulayarak adeta nefes almadan dinlediklerini belirtti.

selyus