İstanbul’da oy tutanaklarında usulsüzlük!

İstanbul’da oy tutanaklarında usulsüzlük!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak: “İstanbul’da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut. Biz bunu sandıklarda ispata hazırız” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul’daki seçim sonuçları hakkında açıklamada bulundu. Bayram Şenocak, “Seçimde tespit ettiğimiz usulsüzlükler ve 319 bin geçersiz oy sonucun belirlenmesini etkileyecektir”

Şenocak, “Bakınız burada çok somut bir örneği kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu sandık kurulunda ilk oy tasnifi esnasında tüm kurul üyeleri huzurunda imzalanan sandık sayım döküm cetvelidir. Bu gösterdiğim de tüm işlemler bittikten sonra hazırlanan ve Yüksek Seçim Kurulu’na nüshası gönderilecek YSK sistemine bunun üzerinden giriş yapılan sandık sonuç tutanağıdır. Bu örnekte Bağcılar Sancaktepe Mah. 1212 No’lu sandıkta sayım döküm cetvelinde AK Parti’nin aldığı oy 131 iken, maalesef Yüksek Seçim Kurulu sistemine giren sandık sonuç tutanağında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımızın aldığı oy 1 olarak işlenmiştir” diye konuştu.

selyus