Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Nisan 2019

İstanbul’da seçimleri kim kazandı!

İstanbul’da nefesler tutuldu! Her iki partinin de seçimleri biz kazandık açıklamaları insanların kafalarını karıştırıyor! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, dün gece yarısı ‘seçimleri biz kandık’, bu sabah da İl Başkanı Şenocak, ‘seçimleri biz kazandık’ açıklamalarının ardından CHP adayı Ekrem İmamoğlu bu açıklamalara tepki vererek, ‘YSK sonuçları ortada, seçimleri biz kazandık’ diye açıklama yaptı. YSK Başkanı Sadi Güven, ‘yapılan itirazlar için 3 gün süre var’ dedi.

Her iki adaya oy veren seçmenin heyecanı sosyal medyaya da yansımış durumda!

İŞTE AK PARTİ VE CHP AÇIKLAMALARI

Seçim sonuçları ile ilgili açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, “Veri girişlerinden sonra İstanbul’da yaklaşık 3 bin 870 oy farkla seçimi kazandık” dedi.

Binali Yıldırım’ın kazandığını söyleyen Şenocak, mevcut veri girişinde, şuana kadar 290 bin oy oranı da geçersiz oyların olduğunu ve bu geçersiz oy oranlarının büyük bir bölümünün AK Partinin kazandığı ilçelerde itirazlarını yapacaklarını belirtti.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise: “İstanbul’da sandıkların yüzde 99.74’ünün sisteme girildiğini ve oy farkının şu an 27 bin 806 olduğunu, kalan sandıklardaki toplamın farkı kapatmaya yetmediği ve bu sonuçlara göre seçimleri kazmadıklarını ifade etti.

AK PARTİ 290.276 BİN GEÇERSİZ OYA İTİRAZ ETTİ!

selyus