Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 29 Nisan 2019

İstanbul’da seçimlerin hepsi iptal olabilir!

İstanbul seçimlerinin seyri her an değişebilir! Türkiye’de 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul’la ilgili yaptığı itirazları ciddi bir şekilde değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu, eldeki delilli verilerden yola çıkarak sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı değil, İstanbul’daki seçimlerin tamamını iptal edebilir!

Yani İBB Başkanlık, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Belediye Meclis Üyesi Seçimleri iptal olacak gibi duruyor. Neden diyecek olursanız? İlçe Seçim Kurulları sandık başkanı olarak atadıkları isimlerin hem il, hem de ilçe dışından olmalarının yanı sıra çalıştıkları kurumlardaki şaibeden dolayı çok büyük sıkıntılar çıktı. Sandığın başında olmaması gereken isimlere İstanbul genelinde görev verildiği için sadece İBB Başkanlığında değil, tümünde usulsüzlük olma ihtimali üzerine durulduğu ve bu yüzden de seçimlerin muhtarlıklar hariç tamamının iptal edileceği söyleniyor!

YSK’nın açıklaması yapması an meselesi. Bu hafta nefesler tutulacak herhalde! Mart’ın sonu bahar olmadı ama İstanbul’da sil baştan bir seçim kapıda görünüyor…

selyus