Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

İstanbul’u dizayn etmeye çalışanlar neredesiniz?

İnanın bu yazıyı yazarken elim titriyor, kah üzüntüden, kah ise sinirden… Bunu bizler ve İstanbullular hak etmiyor.

16 milyon İstanbulluyu AK Parti İstanbul teşkilatları adeta cezalandırdı. Buna hakkınız yok!

Adam neredeyse 4 ay önceden sahaya indi ve dur durak bilmeden çalıştı. Çarşı pazar demedi, sürekli İstanbullulara dokundu. Yine oy alamayacakları vatandaşlardan da dua istedi.

Ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ne AK Parti’yi ve ne de hükümeti kötülemedi…

Hatta Cumhurbaşkanımızı övdü.

AK Partililer ne yaptı peki? Rakibi küçümsedi ve sadece izledi!

İstanbul’u dizayn etmeye çalışan kibir çetesi, önce 39 ilçe başkanından 35’inin değişmesine öncülük etti.

İstisnalar hariç, bu yeni gelenlerin ve ilçelerin durumu bugün ortada!

Ayrıca ilçelerde yönetimler oluşturulurken olağanüstü bir Trabzon baskısı vardı ve neredeyse her ilçede 8-9 Trabzonlu..!! yazdılar. (Bazılarının doğum yerlerini başka ilden gösterdiler!).

Kongrelerde ilçe yönetim listelerine iştiraklerde çalışanları almayın talimatı verdi İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak efendi..!!

Sandıklara ve sahaya hakim olan esas tecrübeli teşkilatçılar da iştiraklerde çalışanlardı… Ayrıca bunların bir çoğuna seçimlerde görevde verilmedi.

Şenocak, daha sonra genel merkezin haberi dahi olmadan seçimlere 5-6 ay kala 900’ün üzerinde mahalle başkanını değiştirdi.

Daha henüz hiçbir şey bilmeyen insanları mahalle başkanı olarak getirdi göreve. Tabii bu mahalle başkanları da yeni yönetimler oluşturdu. Sonuç olarak daha heniz işin başında işi daha henüz yeni öğrenmeye çalışan bu insanlar kendilerini seçimin içinde buldu.

Bunlarda yarım yamalak sandık eğitimleriyle seçimde sandık başlarında görev aldılar.

Sandıklarda ismi yazılanların neredeyse yarısı, çalıştıkları için sandık eğitim toplantılarına katılmadı.

Ha şunu da belirteyim. Bazı mahalle başkanları ve ekibinin görevini başarıyla yaptığına seçim günü bizzat şahit olduk.

Ben burada eleştirimi mahalle başkanlarına ve ekibine değil, il başkanının seçimlere aylar kala böyle radikal karar almasını bizzat eleştiriyorum…

İstanbul’u dizayn etmeye çalışanlar bununla da kalmadı!! İlçelerin belediye başkan adaylarını da Trabzon ağırlıklı belirledi!!!

Yanlış bilmiyorsam 8 Trabzonlu İlçe Belediye Başkan adayının olduğu İstanbul’da hem de FETÖ projesi olan Trabzonlu Ekrem İmamoğlu seçimleri kazanıyor!

AK Parti Genel Merkezinden şunun araştırılmasını rica ediyorum: İstanbul’da Trabzonluların ağırlıklı olarak yaşadığı mahallelerde ki sandıklarda Cumhur İttifakı adayı Yıldırım mı Millet İttifakı adayı İmamoğlu mu daha fazla oy aldı? Mutlaka araştırılsın!

Yine genel merkezden bir ricam daha var: 26 Mart 2019 tarihinde Sinan Erdem’de yapılan reisimizi karşılama programında İl Başkanı Şenocak, ilçe başkanlarına, ya da bazı ilçe başkanlarına her ilçeden 2000 teşkilat mensubunu Sinan Erdem’deki Trabzonlular gecesine istiyorum diye baskısı yaptı mı? Daha açıkçası reisi kandırdı mı?

İstanbul’u dizayn etmeye çalışan çete, seçimlerde hangi ilçeye gittiyse ha şimdi yandık dedim içimden..!! Çünkü acayip tepki var onlara..!!

Bir başka ihanette, bir çok ilçede eski teşkilat mensupları seçim çalışmalarına çağrılmadı. Hele hele seçim günü okullarda göreve davet edilmediler.

Şimdi İstanbul’u dizayn etmeye çalışanlara soruyorum: Görevlerinizden ne zaman istifa edeceksiniz?

selyus