Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Mayıs 2018

İstanbul’un milletvekili aday adayları İl başkanlığında buluştu

AK Parti’ den 27’nci Dönem Milletvekili aday adayları AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonla bir araya geldi. Programa katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Bizim işimiz, partiye bağımız o adaylar belirlendiğinde asla bitmemelidir. Siyasete millete hizmet etmek için girenler var, İşte AK Parti budur” dedi.

24 Haziran genel seçimleri nedeniyle AK Parti’den seçime katılan milletvekili aday adayları bir araya geldi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği organizasyonda aday adayları hem kahvaltı yaptı hem de sohbet ederek birbirlerine şans diledi. Yaklaşık bin 400 aday adayının katıldığı organizasyona AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

Kürsüden net mesajlar veren Yazıcı, aday adaylarına seçilseler de seçilmeseler de partiyle bağlarının asla bitmemesi gerektiği söyledi.

“SİYASETE MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN GİRENLER VAR, İŞTE AK PARTİ BUDUR ’’

Siyasete girme amacının millete hizmet olması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,”Siyaset gönüllü bir iştir. Buraya zorla geleniniz var mı? Yok. Biz de zorla gelmedik. Oturduk kuruluş süreçlerinde genel başkanımızın etrafında müzakere ettik. Gönüllü olarak Türkiye’nin yönetimine talip olduk. Hep birlikte AK Parti’yi inşa ettik. Bizim işimiz, partiye bağımız o adaylar belirlendiğinde asla bitmemelidir. Bitiyorsa o zaman biz siyasete çok farklı amaçlarla girmişiz demektir. Siyaseti, siyaset kurumunu çıkar elde etmenin aracı olarak görüp gelenler var. Bunlar Türkiye’de dün vardı, bugün var, yarın da olacak. Siyasete siyaset kurumunu, partiyi kendi statüsünde değişiklik sağlamanın aracı olarak görenler var. Bir de siyasete siyaset kurumunu millete hizmet etmek, milletin sorunlarını çözmek, hayat standardını yükseltmek ve aziz millete nerede olursa olsun ‘yolumuz yoktu yol yaptık, suyumuz yoktu su getirdik, aşımız yoktu aş sağladınız Allah razı olsun’ diyenlerin sağladığı o mutluluğu paylaşmak için girenler var. İşte AK Parti budur” dedi.

Amaçlarının İstanbul için hedefledikleri yüzde 60+1 oranını tutturmak olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ise “Bugün milletvekili aday adaylarımızla güzel bir program yaptık. Süreç içerisinde bir sürü aday adayımız oldu. Yaklaşık bin 400’e yakın İstanbul’ da bay, bayan, genç, engelli kardeşlerimizin bu süreç içerisindeki müracaatlarından sonra biz istedik ki böyle güzel bir günde hep beraber bir araya gelelim. Ben öncelikle katılan bütün aday adaylarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

selyus