Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ekim 2023

İYİ Parti her nedense adaylarını CHP’li belediyelerin olduğu yerlerden açıklıyor!

CHP ile ipleri koparan İyi Parti’de yerel seçimlere tek başına girilmesi kararı alındıktan sonra aşama aşama belediye başkanı adayları açıklanıyor. Bu arada İYİ Parti’nin belediye başkan adaylarını CHP’li belediyelerin olduğu il ve ilçelerden başlatması ileride ittifakı yapabilirizin işaret mi?

Adaylarını diğer partilerden önce duyurmaya başlayan İyi Parti lideri Meral Akşener’in özellikle CHP’li belediyelerden başlaması dikkat çekti. İzmir ve Eskişehir başta olmak üzere bazı il ve ilçelerde belediye başkan adaylarının belli olduğu İyi Parti’de, aralık başında yarışacak tüm isimler belirlenmiş olacak.

Parti kulislerinde, ‘Akşener’in, karşı durduğu hâlde cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan belediyeler yoluyla intikam almak istediği’ yorumları yapılıyor. Akşener’in CHP’den belediye kopararak, güç gösterisi yapmak istediği de konuşuluyor. Bu arada Akşener, partisinin 6’ncı kuruluş yıl dönümü nedeniyle 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olan programda ‘Millî Yükseliş Beyannamesi’ ile aynı zamanda yerel seçimlere ilişkin yol haritasını da açıklayacak. turkiyegazetesi.com.tr

selyus