Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ekim 2020

İYİ Parti’de FETÖ kavgası büyüyor!

İyi Parti ikinci Olağan Genel Kurultay’ında ‘ismi yazılmayacaklar’ listesinde bulunan Ümit Özdağ’ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu ve Kars’ın HDP’ye kazandırıldığını iddia etmesi, parti içinde de tartışmalara sebep oldu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özdağ’ın bu iddialarına “Sayın Buğra Kavuncu bugün Sayın Ümit Özdağ’ın sözlerini, iddialarını, sizin deyiminizle imalarını ispatlayabilmesi için bir imkân sunuyor. Kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunuyor. Dolayısıyla onu hep beraber göreceğiz” diye cevap verdi. Akşener ayrıca, Özdağ’ın ‘İyi Parti HDP ile yakınlaşıyor’ iddiasına da “O çok büyük bir yalandır, yalancıdır bunu söyleyen…” dedi.

5 KİŞİ GRUBA KATILMADI

İyi Parti’de kurultay sonrası başlayan parti içi hesaplaşma FETÖ restleşmesine döndü. Özdağ’ın açıklamasının ardından “Bu olaydan sonra birlik ve beraberlik mesajı vermemiz lazım. Bütün milletvekilleri grup toplantısına katılmak zorundadır” talimatına rağmen dün İyi Parti’nin grup toplantısına Feridun Bahşi, Ümit Özdağ, Aytun Çıray, Durmuş Yılmaz ve İsmail Koncuk gibi isimler katılmadı.

Parti kulislerinde, Ümit Özdağ’ın ihracı da konuşuluyor. Öte yandan, 39 il ve ilçe başkanının Ümit Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi için imza toplayacağı ifade ediliyor. Yine, bazı milletvekilleri de Özdağ’ın partiden ihraç edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Milletvekillerinin bu taleplerini İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ilettiği belirtiliyor. Ebru Karatosun / Türkiye gazetesi

selyus