Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Mart 2023

İYİ Parti’li Cihan Paçacı, “Masadan kalkmadık, kaldırıldık”

6’lı masa, uzun süredir devam ‘kazanacak aday’ krizine yenildi ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün partisinin masadan kalktığını zehir zemberek sözlerle duyurdu. Akşener’in açıklamalarından sonra muhalefet kanadında baş döndüren gelişmeler yaşanırken Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle önce görevden alınan ve sonra görevi geri verilen İYİ Partili Cihan Paçacı, krizin partisiyle alakalı olmadığını söyledi. Paçacı, partisini “Masadan kalkmadık, kaldırıldık” sözleriyle savundu.

AKŞENER BELEDİYE BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla buluştu.

Parti genel merkezi ek binasında düzenlenen toplantıya gelişinde Akşener’i, bir süre önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden ve dünkü gelişmelerin ardından görevine döndüğü belirtilen Cihan Paçacı karşıladı.

“KALKMADIK, KALDIRILDIK”

Akşener’in restinin ardından istifa ettiği İYİ Parti’ye geri dönen Cihan Paçacı, genel merkezde açıklama yaptığı sırada, “Biz masadan kalkmadık, masadan kaldırıldık” dedi.

Paçacı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yetkili organlarla konuşmadan herhangi bir tahminde bulunmak yanlış olur. Masa eğer sayın Kemal beyin adaylığı konusunda dağılıp dağılmama noktasında ise bu anlayış yanlıştır. Biz masadan kalkmadık belki kaldırıldık diyebiliriz.”

AKŞENER’İN ORTAK BİLDİRİDE NEDEN İMZASI VARDI?

Cihan Paçacı, milyonların merak ettiği masadan ayrılmadan önceki son toplantıda masanın yayınladığı ortak bildiride Akşener’in imzasının neden yer aldığına ilişkin soruya da cevap vererek şunları söyledi:

”O bir anlayış birliğiydi. İYİ Parti’nin görüşü zaten belliydi. İYİ Parti bir sürpriz yapmadı. İYİ Parti kazanması muhtemel aday üzerinde ısrarlı oldu. Genel Başkan çok büyük bir feragat göstererek ben aday olmayacağım dedi. Bütün bunlar hassasiyetimizden kaynaklanmaktadır.” Türkiye gazetesi

selyus