Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nu sağına, Mansur Yavaş’ı soluna alarak zorlama gülüşle poz verildi

İYİ Parti Lideri Akşener’in dün masayı dağıtan açıklamaları sonrası CHP’de hareketli saatler yaşanıyor. CHP kanadında bugün büyükşehir belediye başkanlarıyla acil koduyla düzenlenen zirve sona erdi. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın toplantının ardından özel görüştü. Görüşme sonrası verilen fotoğrafta İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun sağında, Yavaş ise solunda yer aldı. Ancak fotoğraftaki gülüşlerin zorlama olduğu mimiklere yansıyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı belirleme süreciyle ilgili açıklamalar muhalefet kanadında deprem etkisi yaptı. “Masa, noter masasına dönüşmüştür. Masa artık milletin iradesini yansıtmamaktadır” sözleriyle masadan kalktığını kamuoyuna beyan eden Akşener, üstüne bir de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a görev çağrısında bulundu. Akşener’in siyasetin gündemine oturan açıklamalarından sonra CHP’de olağanüstü hareketlikle başladı.

BELEDİYE BAŞKANLARIYLA ACİL TOPLANTI

Belediye başkanları, saat 13.00’te başlayacak olağanüstü MYK toplantısı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise bölgede deprem sonrası yürütülen çalışmalar nedeniyle toplantıya katılmadı.

İKİ BAŞKANLA ÖZEL GÖRÜŞME

Bu arada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın toplantının ardından bir süre daha Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile özel görüştüğü öğrenildi. Türkiye gazetesi

selyus