Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 7 Eylül 2022

İYİ Parti’li Ergun’dan, CHP’li Barış Yarkadaş’a sert cevap geldi

CHP’li eski Milletvekili Barış Yarkadaş’ın, HDP’nin desteği ile kazanılan belediyelerin ihalelerinin İYİ Parti’ye verildiği iddiasına İYİ Parti’den açıklama geldi. Yarkadaş’ın sözlerine sert tepki gösteren İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Yarkadaş’ın açıklamalarını sorumsuz ve hadsiz olarak nitelendirirken, iddiaların millet İttifakı belediyelerinin başarılarına gölge düşürdüğünü söyledi.

CHP’li eski Milletvekili Barış Yarkadaş, dün katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti ile CHP arasındaki ‘HDP’ye bakanlık verilebilir’ polemiğini değerlendirdi.

‘HADDİNİ AŞTI’

Yarkadaş’ın “HDP’li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediyelerinden ihale alıyorlar. Tek tek biliyorum beni konuşturmasınlar.” sözlerine, İYİ Parti’den tepki geldi.

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Barış Yarkadaş, bir televizyon kanalında Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı’na yön tayin etmeyi amaçlayan beyanatlarda bulunmuş ve haddini aşarak İYİ Partililerin Millet İttifakı belediyelerinden ihale aldıklarını iddia etmiştir. Yarkadaş; sadece İYİ Partililer değil, gerekli hukuki şartları taşıyan tüm tüzel ve özel kişiler, bütün belediyelerimizin ihalelerine katılabilir ve gereken şartlar sağlandığı takdirde de iş akdi yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

‘MİLLET İTTİFAKI’NA KENDİNCE YÖN TAYİN ETMEYE ÇALIŞMIŞ’

“Millet İttifakı belediyeleri Kamu İhale Yasası’na uygun olarak, şeffaf ve hesabı verilebilir süreçlerle hizmet alımlarını yapmaktadır. Belediyelerimizde atamalar ise liyakate göre yapılmakta ve Belediye başkanları kimi isterse onunla çalışma yetkisine sahiptirler.” diyen Ergun, tepkisini şöyle sürdürdü:

“Yarkadaş’ın Millet İttifakı belediyelerini zan altında bırakan ve Millet İttifakı’na kendince yön tayin etmeye çalışan bu açıklamaları, hem seçilmiş belediye başkanlarımızı, hem de Millet İttifakı’na oy veren milyonlarca vatandaşımızı incitmiştir.

“Mevkidaşım Sn. Seyit Torun’un da Millet İttifakı belediye başkanlarını töhmet altında bırakan bu hadsiz beyanat için gereken açıklamayı yapacağına inanıyorum. Millet İttifakı’na terörü meşru görenlerle beraber yol yürümeyi dayatan ve Millet İttifakı belediyelerinin başarılarına gölge düşüren bu sorumsuz ve hadsiz açıklamalarından ötürü Sn. Yarkadaş’ı, esefle kınıyorum.” Türkiye gazetesi

selyus