Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Şubat 2023

İYİ Parti’li vekil Ahat Andican’ın bir algısı daha anında elinde patladı!

Habertürk’te yayınlanan Olaylar ve Görüşler programında İyi Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, hükümeti eleştireyim derken 60 milyon kişi ekonomik yardım alıyor algısına cevaben Bakanlık gazeteci Nagehan Alçı’ya mesaj atarak, rakamın 60 milyon değil, 4 milyon olduğunu belirtti.

Andican, “Ekonomi Finans ve İstihdam diye bir başlık konmuş, arkadaşlar şimdi size bir şey okuyacağım, bu bütçe görüşme kayıtlarında duruyor. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sunuş konuşması ve onunla ilgili kitapta yer alan sunuş konuşması, Türkiye’deki nüfusun 60 milyonu ekonomik yardım alabilmek için sosyal kayıt sistemine kayıt yaptırdı” dedi.

“4 MİLYON ARTI HANE HALKI”

Bu sözler üzerine araya giren Nagehan Alçı Bakanlığın konuyla ilgili yaptığı açıklamayı paylaştı. “Şimdi bu 60 milyon çok tartışıldı. Bakanlık diyor ki sosyal yardım alanların sayısı 4 milyon artı hane halkıdır. İlgili birim diyor ki bütün vatandaşların bilgileri bütünleşiğe kaydediliyor. 60 milyon değil, 4 milyon artı hane sayısı diyerek bunu yalanlıyorlar” diye konuştu. Yeni Akit

selyus