Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 26 Aralık 2016

Kadıköy afişleriyle de fark ettiriyor

Birisi 78 yıl önce ebediyete intikal edenleri hala kullanmaya devam ediyor, bir diğeri ise dünyanın en büyük eserlerini yapmakla övünüyor. Yani afişin birinde dünyanın en büyük projelerinden olan “Avrasya Tüneli”nin açılışına davet var, diğeri ise ışık, yakmak gibi kelimelerden oluşan bir afiş. Yorum sizin..

Kadıköy’de sokaklarda, duvarlarda, yol kenarındaki tellerde, elektrik direklerinde sürekli afişler asılır. Ya tanıtımlar yapılır, ya siyasi partilerin günün önemini anlatan kısa mesajlar verilir, ya da yapılan bir icraatın açılışı varsa, ona davet edilir. Haberini yaptığımız bu iki afiş arasındaki farkı siz okurlarımızla paylaşmak istedik. Birisi 78 yıl önce ebediyete intikal edenleri hala kullanmaya devam ediyor, bir diğeri ise dünyanın en büyük eserlerini yapmakla övünüyor. Afişin birinde dünyanın en büyük projelerinden olan “Avrasya Tüneli”nin açılışına davet var, diğeri ise ışık, yakmak gibi kelimelerden oluşan bir afiş. Neredeyse 3 yıldır görevde olan CHP’li Kadıköy Belediyesi’nden bir tane elle tutulur bir eserinin açılış afişini gördünüz mü Kadıköy sokaklarında?

Tabi CHP zihniyetinin Atatürk büstlerinden başka övünecek bir şeyi olmadığı için, ne yapacağını bilmemesi kadar doğal bir şey olamaz. Herhalde sattıkları, ahıra çevirdikleri, kapattıkları camilerle, dersimde kendi halkını katlettikleri ile, ezanı 15 yıl boyunca zorla tükçe okuttuklarıyla, camilerde Kur’an-i Kerim okumayı yasaklattıklarıyla övünecek halleri yok.   

Övündükleri ya Atatürk büstleri, ya da işte böyle afişler. Ama AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı, neredeyse hemen hemen her ay afişler asarak dev eserlerin açılışına davet ediyor. Gördüğünüz üzere AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’in imzasıyla en son afişte “Avrasya Tüneli” açılışına Kadıköy halkı davet edildi. 

selyus