Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Eylül 2015

Kadıköy’de sorunlar dururken Cizre sizin neyinize!

Kadıköy’de toplanan ‘Barış İçin Kadın Girişimi’ne üye bir grup kadın, Cizre’ye gitmek üzere yola çıktı. Kadıköy’ün sorunları bitti de Cizre kaldı. Siz önce kendi ilçenize sahip çıkın!

Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplanan Kadıköy’ün gezici kadınları, Cizre’de yaşananları protesto etmek için yola çıktı. Yerel yönetimden hizmet alamayan kendi ilçenizde bir sürü sorun dururken Cizre sizin neyinize. İşiniz gücünüz tiyatro, şow ve karşı görüşte olduklarınıza karşı algı oluşturmak. Cizre’deki olaylarda hayatını kaybeden ailelere taziye ziyareti ve oradaki kadın ve çocuklarla görüşmek için yola çıkan 150 kişinin yarın ilçeye ulaşması bekleniyor.

KADIKÖY’DE TOPLANDILAR

‘Barış İçin Kadın Girişimi’ üyesi bir grup kadın, saat 10.00 sıralarında Kadıköy Evlendirme Dairesi otoparkında bir araya geldi. Hatıra fotoğrafı çektiren kadınlar ellerindeki tencere ve tavayla ses çıkartarak barış isteklerini dile getirdiler.

‘Barış için ses çıkarıyoruz’ sloganları arasında yapılan basın açıklamasında sokağa çıkma yasağı nedeniyle yaşananları protesto etmek için bir araya geldiler.  

Kaynak: Ensonhaber

selyus