Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Haziran 2016

Kadıköy’den Uganda’ya uzanan merhamet eli

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı örnek bir davranışa daha imza attı. İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği’nin (İHYADER) düzenlediği, Afrika’daki Müslümanlar için yapılan iftar ve sahur programlarına yardımlarıyla destek oldu.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı topladığı yardımları İlim Hizmet Yardımlaşma ve Araştırma Derneği’ne (İHYADER)  gönderdi ve Uganda’da iftar ve sahur sofraları kurulmasına vesile oldu. Duygu dolu anların yaşandığı iftarda Recep Tayyip Erdoğan sloganları dinmedi. Ugandalı Müslümanlar yaptıkları yardımlardan dolayı AK Parti Kadıköy İlçe Teşkilatına ve İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin’e dualarını ve teşekkürlerini ilettiler.

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, “Ramazan birlik ve beraberliğin, aynı sofrada bir olmanın adıdır. Ramazan paylaşmanın adıdır. İstiyoruz ki bu güzellikler ramazan ayına sıkışıp kalmasın. Uganda’daki ve Afrika kıtasındaki tüm dostlarımızla aramızda kilometreler olsa da onların yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Biz tüm mazlum coğrafyanın yanındayız. Buna vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

İftar ve sahur sofralarında mekanlar farklı olsa da Afrika ile Türkiye arasında gönüller bir oldu ve görülmemiş kardeşlik manzaraları yaşandı.

selyus