Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Eylül 2015

Kadın Kolları‘nda bayrak değişimi

AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Lütfiye Selva Çam, görevi Azize Sibel Gönül’den devraldı.

AK Parti’nin yeni Merkez Yürütme Kurulunda (MYK) Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevine getirilen Lütfiye Selva Çam, görevi Azize Sibel Gönül’den devraldı.

AK Parti Genel Merkezinde gerçekleştirilen devir teslim töreninde bir konuşma yapan Azize Sibel Gönül, Lütfiye Selva Çam ile daha önce beraber görev yaptıklarını, tecrübeli olduğunu ve güzel çalışmalar yapacağını söyledi.

Göreve gelen yeni ekibin seçim döneminde önemli başarılara imza atacağını dile getiren Gönül, 872 ilçe kongresinin ocak ayı sonuna kadar tamamlandığını, 31 Ocak-15 Mart arasında 79 il kongresini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kadın kollarının üye sayısının 4 milyonu aştığını ve büyük bir aile olduğunu vurgulayan Gönül, “AK Parti’nin en dinamik, en organize teşkilatlarından birisi kadın kolları” dedi.

Gönül, AK Parti iktidarında kadın konulu bir kitapçık bastırdıklarını ve kuruluşundan bugüne kadar kadına dair gerçekleştirilen gelişmeler, yasal dönüşümler, siyasette kadın varlığını ne kadar geliştirdiklerine ilişkin bilgilerin kitapçıkta yer aldığını, yurtdışındaki seçmenler için de kitapçığın İngilizce basımının yapıldığını ifade etti.

Kadın kolları teşkilatının heyecanıyla, samimiyetiyle, azmini ve gücünü kaybetmeden yola devam edeceğini belirten Gönül, “Çünkü Türkiye’nin AK Parti’ye ihtiyacı var, AK Parti bir Türkiye partisi, milletin partisi. Onun için bunu ülkemizi, milletimizi var etmek, çok daha güzel yarınlara hazırlayabilmek için tabii ki kadınlarımızın, analarımızın burada desteği ve yüreği çok önemli. Onlara çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Lütfiye Selva Çam ise “AK Parti, kadın hareketinin en üst düzey olduğu bir partidir” ifadesini kullanarak , “İsimler her zaman gelip geçicidir ama baki olan burada çalışanlarımızdır, hareketimizin devamlılığı esastır” dedi.

Bugüne kadar yapılan çalışmalar için Gönül’e teşekkürlerini ileten Çam, kurucu başkan Selma Aliye Kavaf’ı, eski başkanlar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Güldal Akşit’i verdikleri emeklerden dolayı anmak istediğini söyledi. Çam, “Omuz omuza vererek inşallah bayrağı biraz daha yukarıya nasıl taşırız, onun çalışması içerisinde olacağız. Çok fazla konuşmayacağız, çok iş yapacağız” ifadesini kullandı.

Çam, seçimlere 1 ay gibi kısa bir süre kaldığını, 4 milyonun üzerinde üyesi olan güçlü bir teşkilat olduklarını hatırlatarak, “Bunun hakkını vereceğimize inanıyorum. Bu seçimlerde de kadınlar seçimi omuzlayacaklar ve inşallah partimizi de iktidara taşıyacak olan kadınlar olduğunu vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

 

selyus