Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 3 Eylül 2015

Kadın kollarından önemli ziyaret

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, yürütme kurulu üyeleri ile birlikte İBB Kadın Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Koordinasyon merkezinde Başkan Polat ve ekibini karşılayan Özleyiş Topbaş heyete önemli bilgiler aktardı.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş’ı İBB Kadın Koordinasyon Merkezinde ziyaret etti. Başkan Polat, yürütme kurulu ile birlikte yaptığı ziyarette önemli bilgiler elde etti.

İBB Kadın Koordinasyon Merkezi’ndeki çalışmalara hakim olan Özleyiş Topbaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat ile yürütme kuruluna koordinasyon merkezindeki işleyiş hakkında bilgiler verdi.  

Daha sonra atık malzemenin dönüştürüldüğü bölüme geçen heyet, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi sahibi oldular. Bölümün sorumlusu atık malzemeleri iyileştirilip ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını ifade etti.

Koltuk takımları, beyaz eşyalar ve benzeri ev aletleri çalışır hale getirildikten sonra tespit edilen fakir ailelere veriliyor.

Sistemli bir şekilde çalışan İBB Kadın Koordinasyon Merkezi, Anadolu’nun il ve ilçelerindekiler de dahil olmak üzere tespit edilen ihtiyaç sahibi insanlara birer alışveriş kartı vererek, bulundukları yerdeki marketlerden alışveriş yapmaları sağlanıyor.

Sistemi oturtan İBB Kadın Koordinasyon Merkezi, karttan kimin ne aldığını elektronik ortamda görebiliyor. Teknolojiyi çok iyi kullanan ekip, karttan gereksiz ve fazlalık ihtiyaç alındığında anında müdahale edebiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’ni başkan yardımcıları ile birlikte ziyaret eden AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “İBB Kadın Koordinasyon Merkezi’nin çalışmaları AK Parti’nin sosyal belediyecilik yönünden önemli bir ispatıdır. Veri tabanındaki 500 bin ihtiyaç sahibi ile iletişim halinde sadece maddi değil manevi ihtiyaçlarının karşılanması için eğitim ve psikolojik desteği de içeren geniş yelpazeli bir hizmet kurumu olan İBB Kadın Koordinasyon Merkezi hem Türkiye’deki diğer belediyelere hem yurt dışındaki belediyelere örneklik teşkil etmektedir. AK Parti Kadın Kollarının çalışmalarında da şahit olduğumuz üzere vatandaşlarımızın teveccühünü kazanan bu yapının himayesinden dolayı değerli İBB Başkanı’mız Kadir Topbaş’ın eşi Özleyiş Topbaş’a ve bu organizasyonu yöneten Emine Çınar Akalın’a başarılı çalışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi.

selyus